Hapukapsaborš viineritega (keerulisem variant)

Viineritega hapukapsaborš valmib palju lihtsamalt ja kiiremini kui klassikaline borš.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g hapukapsast

400 g viinerit

1,5 l vett

1 sibul

3 kartulit

2 porgandit

4-5 marineeritud peeti

2 kanapuljongikuubikut

2-4 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 loorberileht

5-6 tera vürtspipart

2-3 tl suhkrut

2 tl soola

õli

1 tl tüümiani

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Riivi peedid ja porgandid.

Kuumuta potis õlis hakitud sibul. Lisa vesi, peedid, hapukapsas ja porgandid. Seejärel lisa puljongikuubik ja maitseained (v.a. tüümian) ning hauta 10 minutit.

Lisa tükeldatud kartulid ja keeda veel 15 minutit või kuni kartulid on küpsed.

Samal ajal tükelda viinerid ja lisa potti. Maitsesta tüümianiga, lase veel korraks keema ja serveeri hapukoorega.

Loe veel:

Retsept on pärit Pereköögi 2003. aasta jaanuarinumbrist. Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 22.07.2008 21:14

Tuli taas peale boršiisu, seekord otsustasin teha hapukapsaga. Ja no on hea.

Pille
postitatud 09.03.2025 10:26

Manni saadetud foto ka:

Jaana
postitatud 11.03.2025 07:22

See oli üllatavalt hea. Need viinerid sobisid päris hästi, kuigi ma suur viineri fänn ei ole.