Hapukapsaborš viineritega (keerulisem variant)

Viineritega hapukapsaborš valmib palju lihtsamalt ja kiiremini kui klassikaline borš.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g hapukapsast

400 g viinerit

1.5 l vett

1 sibul

3 kartulit

2 porgandit

4-5 marineeritud peeti

2 kanapuljongikuubikut

2-4 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 loorberileht

5-6 tera vürtspipart

2-3 tl suhkrut

2 tl soola

õli

1 tl tüümiani e. aed-liivateed

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Riivi peedid ja porgandid.
Kuumuta potis õlis hakitud sibul ja porru, lisa vesi, peedid, hapukapsas ja porgandid. Seejärel lisa puljongikuubik ja maitseained (v.a. aed-liivatee) ning hauta 10 minutit.
Lisa tükeldatud kartulid ja jahuta veel 15 minutit.
Samal ajal tükelda viinerid ja lisa potti. Maitsesta aed-liivateega, lase veel korraks keema ja serveeri hapukoorega.

Retsept on pärit Pereköögi 2003. aasta jaanuarinumbrist. Juuresoleva foto saatis kasutaja Mann.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 22.07.2008 21:14

Tuli taas peale boršiisu, seekord otsustasin teha hapukapsaga. Ja no on hea.