Kohupiimastollen

Klassikaline stollen vajab enne nautimist kuni paarinädalast laagerdumist jahedas ruumis. See kohupiimalisandiga stollen on parim aga küpsetamise päeval.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g lahjat kohupiima

2 muna

360 g nisujahu

100 g sulatatud võid

150 g suhkrut

150 g rosinaid

2 tl küpsetuspulbrit

100 g hakitud mandleid

pisut vanillisuhkrut

Valmistamine

Sega kõik koostisained ühtlaseks massiks. Jaota tainas kolmeks portsjoniks. Vooli neist vorstikesed ja punu palmikuks.

Aseta saadud palmik küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Võta palmik plaadilt ja puista peale tuhksuhkrut.

Nipid ja soovitused:

  • Kasuta kindlasti seemneteta rosinaid!
  • Vaata ka veidi klassikalisema stolleni retsepti.

Janno Semidori (Pagaripoisid) retsept (retsept ilmus Postimehes 2003. a. aprillis), aga veidi mugandatud kujul. 

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 04.07.2010 17:55

Väga lihtne. Kasutasin rasvavaba kodujuustu. Sai isegi magus, nii et tuhksuhrut ma peale raputama ei hakanud.

Koogi Kata
postitatud 18.07.2010 15:53

See kord panin suhkrut 100 g ja lisasin ka poole sidruni jagu värskelt riivitud sidrunikoort ja mahla. Tuli veelgi parem.

Pille
postitatud 17.02.2018 17:46

Päris stolleni mõõtu see küpsetis välja ei anna, aga tegelikult maitsev ja täitsa jõulune küpsetis.