120 g nisujahu (2 dl)
2 dl suhkrut
3 sl kakaopulbrit
1 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
2 muna
250 g hapukoort
Kreem:300 g maitsestamata kohupiimakreemi
2 dl 35% rõõska koort
2-3 sl suhkrut
1 dl värskeltpressitud astelpaju mahla
Sega jahu, suhkur, kakao ja sooda, lisa lahtiklopitud munad ja hapukoor. Sega läbi ja vala kinnisesse ümmargusse võitatud koogivormi. Küpseta 180-200kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook vormi külgedelt lahti lööb ja koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Valmis kook lõika kaheks-kolmeks kihiks, kihtide vahele ja tordi peale määri kreemi.
Kreemi valmistamiseks vahusta rõõsk koor suhkruga, sega juurde kohupiimakreem ja astelpajumahl. Sega ühtlaseks. Kaunista tort astelpajumarjade ja riivitud šokolaadiga.
Eriti põnev jääb aga hakitud küpsetatud valge šokolaad.
Minu vanatädi Minsu on selle retsepti järgi valmistatud torti mitmeid aastaid perekondlikele kokkusaamistele kaasa toonud. Viimati tellisin jõuludeks ja olin kohe nördinud, kui Minsu-tädi hoopis poetordi kaasa tõi:) Ja Tojaka on minu vanaema ja vanatädi sünnikodu, nii et ilmselt valmistati torti juba nende vanematekodus taolise retsepti järgi? Pean järgi uurima...
Kas koogivormi peab enne küpsetuspaberiga vooderdama või võiga määrima?
Maitsev ja lihtne tort. Suurem poiss nokkis pealt marjad ära, aga muidu meeldis ka talle.
Pille kakao-astelpajutort
See tordiretsept on meie perekonnas olnud juba kaua-kaua, nimelt oli see kakaopõhi juba mu vanatädide lemmik. Kreemi olen ise välja mõelnud ja see meeldib meie perele väga.