Väga mõnus paks tikrikeedis, mis sobib nii saia ja pannkoogi peale kui ka juustu kõrvale. Kui kasutad tavalist suhkrut, jääb tulemus moosisem; moosisuhkur sisaldab pektiini ja siis saad pigem marmelaadi.
Pese tikrid, puhasta ja lõika pooleks*. Pane potti. Lisa portvein ja suhkur.
Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned terava noaga tikritele lisaks ja pista ka kaunad potti. Kuumuta tasakesi keemiseni, siis keeda vaiksel tulel 10-15 minutit, kuni tikrid on pehmenenud.
Soovi korral eemalda vaht.
Võta vanillikaunapoolikud potist välja, tõsta kuum moos steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.
* Tüütu töö, aga minu arust jääb moos palju mõnusam. Kui kõiki tikreid poolitada ei viitsi, siis lõika vähemalt pooled marjad katki.
Retsept on tugevasti mugandatud Pereköögist (august 2000, Tikrimarmelaad)
Tegin oma tikrid selle retsepti järgi moosiks, portveini jätsin välja. Enne purki panemist püreestasin sauseguriga ühtlaseks ka. Väga väga maitsev moos, just parasjagu hapu.
Tikrimarmelaad vanilli ja portveiniga
Väga mõnus paks tikrikeedis, mis sobib nii saia ja pannkoogi peale kui ka juustu kõrvale. Kui kasutad tavalist suhkrut, jääb tulemus moosisem; moosisuhkur sisaldab pektiini ja siis saad pigem marmelaadi.