3 muna
5 dl piima
0.5 tl soola
2.5 dl nisujahu
0.5 dl sulatatud võid
Täidis:5-6 õuna
1.5 dl apelsinimahla
1 tl jahvatatud kaneeli
0.5 tl jahvatatud kardemoni
Mandlikate:75 g võid
1.5 sl mett
1 dl suhkrut
75 g mandlilaaste
1 sl nisujahu
1 sl piima
Serveerimiseks:Pannkoogid:
Sega munad piima hulka, lisa sool. Klopi tainasse jahu ja lase pool tundi paisuda. Sega taina hulka jahtunud sulavõi ning küpseta õhukesed ülepannikoogid.
Täidis:
Keeda õunatükikesed kaneeli ja kardemoniga maitsestatud apelsinimahlas pehmeks.
Kate:
Sega paksupõhjalises potis katte koostisained ja kuumuta keemiseni.
Pannkoogitort:
Tõsta pannkoogid võiga määritud ahjuvormile kihiti, vahele pane õunatäidist. Vala tort üle mandlikattega ja küpseta 10 minutit 225-kraadises ahjus.
Serveeri soojalt koos vanillijäätisega.
Retsept ilmus Pere ja Kodu retseptilisas "Pereköök" septembris 1998. Pildi tegi KOKKAMAS95.
Hapuka õunatäidisega pannkoogitort. Peal krõbe ja magus mandlikate, mis on selle koogi parim osa. Katet voolab küpsemise ajal veidi ka küpsetusvormi, muutudes mõnusalt iirisemaitseliseks. Söö soojalt koos külma vanillijäätisega.
Pannkoogitort
Õunatäidisega pannkoogitort.