Pannkoogitort

Õunatäidisega pannkoogitort.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pannkoogitainas:

3 muna

5 dl piima

0.5 tl soola

2.5 dl nisujahu

0.5 dl sulatatud võid

Täidis:

5-6 õuna

1.5 dl apelsinimahla

1 tl jahvatatud kaneeli

0.5 tl jahvatatud kardemoni

Mandlikate:

75 g võid

1.5 sl mett

1 dl suhkrut

75 g mandlilaaste

1 sl nisujahu

1 sl piima

Serveerimiseks:

jäätist

Valmistamine

Pannkoogid:
Sega munad piima hulka, lisa sool. Klopi tainasse jahu ja lase pool tundi paisuda. Sega taina hulka jahtunud sulavõi ning küpseta õhukesed ülepannikoogid.

Täidis:
Keeda õunatükikesed kaneeli ja kardemoniga maitsestatud apelsinimahlas pehmeks.

Kate:
Sega paksupõhjalises potis katte koostisained ja kuumuta keemiseni.

Pannkoogitort:
Tõsta pannkoogid võiga määritud ahjuvormile kihiti, vahele pane õunatäidist. Vala tort üle mandlikattega ja küpseta 10 minutit 225-kraadises ahjus.

Serveeri soojalt koos vanillijäätisega.

Retsept ilmus Pere ja Kodu retseptilisas "Pereköök" septembris 1998. Pildi tegi KOKKAMAS95.

LISA KOMMENTAAR

Kokkamas95
postitatud 01.11.2012 22:14

Hapuka õunatäidisega pannkoogitort. Peal krõbe ja magus mandlikate, mis on selle koogi parim osa. Katet voolab küpsemise ajal veidi ka küpsetusvormi, muutudes mõnusalt iirisemaitseliseks. Söö soojalt koos külma vanillijäätisega.