Magus kartulikeeks

Magus kartulikeeks sisaldab lisaks katkitambitud kartulitele ka pirne ja toorjuustu, mis annavad koogile mahlasust. Kook on jahuvaba, mistõttu sobib ka gluteeniallergikutele.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g toorjuustu

50 g suhkrut

3 muna

1 sidrun

225 g keedetud ja katkitambitud jahtunud kartulit

1 tl küpsetuspulbrit

225 g purk konservitud pirni

Pealepuistamiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Hõõru toorjuust suhkruga pehmeks, klopi juurde ükshaaval munakollased. Lisa riivitud sidrunikoor ja pressitud mahl. Lisa kartulid, küpsetuspulber ja klopi ühtlaseks.

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa 3 sl munavalgevahtu keeksisegule, siis sega ettevaatlikult juurde ülejäänud munavalgevaht ja tükeldatud kompotipirnid.

Kalla võitatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45-60 minutit.

Puista valmis keeksile tuhksuhkrut.

Serveeri kuumalt või jahtunult jäätisega.

Austraalia retsept (Western Potatoes: Potato, Pear & Cream Cheese Log). Pildi tegi REBANE.

LISA KOMMENTAAR

...
postitatud 11.10.2008 11:58

proovisin siis teha ja väga maitsev sai. konserveeritud pirnide asemel kasutasin konserveeritud ananassi ja konserveeritud virsikuid. tasub katsetamist.

Rebane
postitatud 21.12.2014 09:50

Tegin riivõunaga pirni asemel. Natuke isegi liiga sidrunine jäi, isegi minu, muidu väga sidruniarmastaja jaoks. Ja mure ka, oleksin rohkem muna pannud. Teistele maitses, minu jaoks jäi natuke liiga võõras ning ei saanud kartulimaitsest ka üle. (Võib-olla psühholoogiline efekt, kuna olin ise ju taigna kokku seganud..)