Vahusta munad suhkruga, lisa jahtunud sulavõi ja omavahel segatud kuivained. Sega õrnalt tainaks.
Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista riivitud porgand võimalikult ühtlaselt koogi pinnale.
Küpseta 225-kraadises ahjus 8-10 minutit.
Kummuta tainaplaat suhkruga üleriputatud küpsetuspaberile ja koori aluspaber põhja küljest ettevaatlikult maha.
Keera tainaplaat koos paberiga laiemast servast alates rulli, nii et porgandiga pool jääks sissepoole ja lase jahtuda.
Sulata tükeldatud šokolaad koos tuhksuhkruga ja vähese hapukoorega paksupõhjalises potis väga madalal kuumusel. Lisa tsitrusekoor ja külm hapukoor.
Määri kreem lahtirullitud biskviitplaadile ja keera uuesti tihedaks rulliks.
Mähi rull paberisse, liitekoht allpool, ja hoia mõni tund külmas. Enne lahtilõikamist sõelu peale tuhksuhkrut.
Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (Maire Suitsu, mai 2003)
Mul tekkis praegu selle teistkordse tegemise käigus küsimus, et miks teda teise paberi peale kummutama peab, miks sellesama küpsetuspaberiga lihtsalt rulli ei või keerata, tundub nagu palju lihtsam sedamoodi.
Eelmine kord keerasin lihtsalt pikema jututa rulli (ja tuli väga maitsev ja hea!), nüüd alles loen, et peab kummuli teise paberi peale keerama...
JM, rullbiskviidid kummutatakse teise paberi peale seepärast, et siis jääb siledam pool peale (see, mis ahjus polnud vastu küpsetuspaberit), kui biskviit hiljem rulli keerata.
Kui sile välimus nii oluline pole või plaanis rull hiljem glasuuriga üle valada, siis pole see samm nii oluline.
Šokolaaditäidisega porgandirullbiskviit