Kohev kohupiimakook lehttainaga

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g lehttainast

Täidis:

250 g läbi sõela surutud kohupiima

1 dl suhkrut

4 tk muna

50 g sulatatud võid

2 sl kartulitärklist

1 sl vanillisuhkrut

40 g hakitud mandleid või sarapuupähkleid

Vahele:

2 dl apelsinimarmelaadi

Valmistamine

Vooderda 24 cm rõngasvormi põhi ja mõne cm kõrguselt ka seinad lehttainaga. Pane vorm külmkappi.
Eralda 2 muna kollased valgetest.
Mikserda kokku kohupiim, pool suhkrukogusest, 2 muna ja 2 munarebu, jahtunud sulavõi, kartulijahu, vanillsuhkur ja mandlipuru.
Mikserda 2 munavalget ülejäänud suhkruga tihedaks läikivaks vahuks, kalla see kohupiimasegule ja tõsta õrnalt alt ülespool segamini.
Määri apelsinimarmelaad tainapõhjale ja kalla täidis selle peale. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit, siis alanda kuumust ja küpseta 165-175-kraadises ahjus veel umbes 40 minutit.
Ahjust väljavõtmisel võiks kook päris keskelt vormi raputamisel veel veidi võbiseda.
Lase koos vormiga restil jahtuda, seejärel kata kinni ja hoia järgmise päevani jahedas kohas.

Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (Mai 2003, Maire Suitsu), pildi tegi ÜLLEKAS.
LISA KOMMENTAAR

Silvi perega
postitatud 07.06.2009 19:32

Apelsini marmelaadi asemel 10 viilutatud maasikat ja saab supppppppppppppper maitsva koogi!

Üllekas
postitatud 01.08.2011 10:59

väga hea kook. Teen kindlasti veel :)

Marju
postitatud 27.08.2011 23:58

Oli tõesti mõnusalt kohev ja hõrk kook (tegin ricottaga). Ja kavatsen teinekordki teha, aga peaks proovima muretainaga, lehttainas ei istunud kuidagi.

Palmi
postitatud 02.01.2014 11:44

kook oli kergelt soojalt väga maitsev, aga lehttaigna põhi on raskesti lõigatav, nii et soovitaksin selle asendada pigem muretaignaga. Mehed arvasid, et soojalt oli kook isegi parem kui järgmisel päeval. Ilmselt läheb millalgi kordamisele :)