Vooderda 24 cm rõngasvormi põhi ja mõne cm kõrguselt ka seinad lehttainaga. Pane vorm külmkappi.
Eralda 2 muna kollased valgetest.
Mikserda kokku kohupiim, pool suhkrukogusest, 2 muna ja 2 munarebu, jahtunud sulavõi, kartulijahu, vanillsuhkur ja mandlipuru.
Mikserda 2 munavalget ülejäänud suhkruga tihedaks läikivaks vahuks, kalla see kohupiimasegule ja tõsta õrnalt alt ülespool segamini.
Määri apelsinimarmelaad tainapõhjale ja kalla täidis selle peale. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit, siis alanda kuumust ja küpseta 165-175-kraadises ahjus veel umbes 40 minutit.
Ahjust väljavõtmisel võiks kook päris keskelt vormi raputamisel veel veidi võbiseda.
Lase koos vormiga restil jahtuda, seejärel kata kinni ja hoia järgmise päevani jahedas kohas.
Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (Mai 2003, Maire Suitsu), pildi tegi ÜLLEKAS.
kook oli kergelt soojalt väga maitsev, aga lehttaigna põhi on raskesti lõigatav, nii et soovitaksin selle asendada pigem muretaignaga. Mehed arvasid, et soojalt oli kook isegi parem kui järgmisel päeval. Ilmselt läheb millalgi kordamisele :)
Kohev kohupiimakook lehttainaga