Kurgi-lõhe 'sushi'

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 pikka rohelist kurki

2 dl ümarateralist pudruriisi

6 dl vett

1 sl veiniäädikat

1 tl suhkrut

0.5-1 tl soola

mädarõigast või wasabit

300 g hästi värsket lõhefileed

Serveerimiseks:

sojakastet

Valmistamine

Valmista esmalt riis:
loputa riisi jooksva külma vee all seni, kuni vesi selge on.
Pane riis keevasse vette ja keeda pehmeks (umbes 15-20 minutit).
Loputa küpsenud riisi liigse tärklise eraldamiseks külma vee all.
Sega riisi sisse äädikas, suhkur ja sool.
Lõika kurgid pikuti pooleks, uurista seemned lusikaga välja.
Lõika kurgipoolikud umbes 4-5 cm juppideks.
Kontrolli, et lõhefileedes luid ei ole. Lõika lõhe õhukesteks viiludeks.
Vormi märgade käte abil riisist pisikesed lihapallikese suurused pätsid, aseta kurgipaatidesse.
Lisa igale riisipadjale veidi wasabit või mädarõigast.
Kõige peale aseta lõheviil.
Aseta sojakaste madalasse kaussi.
Serveerimisel kasta kurgi-lõhepaate sojakastme sisse.
Söö näppudega.

Soomlaste Finfoodi retsept (Kurkkuveneet sushin tapaan)

LISA KOMMENTAAR