Peperonata

Antipasto, mida võib serveerida näiteks ka polenta juurde, kasutada pastakastmena. 

Peperonata maitseb hästi ka soojalt, aga eriti hea on see toatemperatuurini jahtunult järgmisel päeval. Kasuta küpseid ja maitsvaid paprikaid!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt (punast) paprikat

4 suurt punast sibulat

paar lusikatäit külmpressitud oliiviõli

soola

3 sl punast veiniäädikat

3 sl suhkrut

4 sl kappareid

Valmistamine

Lõika paprikad pikuti neljaks ja seejärel ca 2 cm laiusteks ribadeks. Koori sibulad, poolita ja lõika 1 cm viiludeks. 

Kuumuta suurel pannil õli mõõdukal tulel. Lisa sibul ja paprika, maitsesta soolaga. Kata pann kaanega ning hauta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni paprikad on pehmed.

Lisa suhkur ja veiniäädikas. Tõsta kuumust ning prae, kuni liigne vedelik on aurustunud ja köögiviljad kergelt karamelliseerunud. Tõsta roog tulelt. 

Sega juurde kapparid. Maitse - peperonata peaks olema magushapukas, vajadusel lisa veel suhkrut või veiniäädikat. 

NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1(Varrak, 2013) ning ajakirjas Kodu & Aed (pildi tegi Juta Kübarsepp). 

LISA KOMMENTAAR

Eve
postitatud 03.10.2013 15:06

See on üks väga lahe ja maitsev roog vahelduseks lihatoitudele, tervislik veel pealegi. Ja minu lemmikud on ka kapparid, mis on oi-oi kui maitsvad!

Pille
postitatud 05.06.2017 08:32

Väga mõnus köögiviljaroog, mida tasub alati teha, kui liiga palju paprikaid käepärast on :)