Lõika paprikad pikuti neljaks ja seejärel ca 2 cm laiusteks ribadeks. Koori sibulad, poolita ja lõika 1 cm viiludeks.
Kuumuta suurel pannil õli mõõdukal tulel. Lisa sibul ja paprika, maitsesta soolaga. Kata pann kaanega ning hauta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni paprikad on pehmed.
Lisa suhkur ja veiniäädikas. Tõsta kuumust ning prae, kuni liigne vedelik on aurustunud ja köögiviljad kergelt karamelliseerunud. Tõsta roog tulelt.
Sega juurde kapparid. Maitse - peperonata peaks olema magushapukas, vajadusel lisa veel suhkrut või veiniäädikat.
Peperonata
Antipasto, mida võib serveerida näiteks ka polenta juurde, kasutada pastakastmena.
Peperonata maitseb hästi ka soojalt, aga eriti hea on see toatemperatuurini jahtunult järgmisel päeval. Kasuta küpseid ja maitsvaid paprikaid!