Liha-kartulid

Klassikaline Eesti ühepajatoit soolatud läbikasvanud sealihast. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g soolatud sealiha

1 kaalikas

1 väike kapsapea

4-5 porgandit

8-10 kartulit

vett

soola ja musta pipart

värsket hakitud tilli või murulauku

Valmistamine

Leota või kupata soolatud sealihatükk. Pane uue veega potti ning keeda poolpehmeks. 

Pese ja koori köögiviljad. Lisa poolpehmele lihale lohkudeks tükeldatud kaalikas, kapsas ja terved või pooleks lõigatud porgandid. Poolpehmele köögiviljale lisada terved kartulid. 

Kui kõik toiduained on pehmed, siis kalla keeduleem pealt ära ja kasuta kastmeks. Kastmele lisa hakitud maitseroheline; kastet serveeri kastmekannus. 

Keedetud liha lõika laua ääres soovijate soovi järgi viiludeks. 

LISA KOMMENTAAR