Ooperikeldri räimed

Stockholmis asuv restoran Operakällaren on tuntud oma praetud räimede poolest (Strömming á la Operakällaren). Siin üks versioon antud roast. Muide, külmad praetud räimed maitsevad hästi nt võileiva peal.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g räimefileesid

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 muna

rukki lihtjahu

soola ja valget pipart

praadimiseks võid või õli

Valmistamine

Klopi rõõsk koor ja muna omavahel, maitsesta umbes 0,5 tl soola ning vähese valge pipraga. Pane räimefileed kooresegusse ja lase vähemalt tund aega, soovitatavalt 12-24 tundi maitsestuda. Keera kalafileesid aeg-ajalt ringi.

Sega taldrikul sool ja rukkijahu. Võta kalafileed ükshaaval munasegust välja ja nõruta veidi. 

Murra fileed uuesti kalakujuliseks kokku. Veereta rukkijahusegus ja prae seejärel üsna kuumal pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks, surudes neid praadimise ajal kergelt kokku.

Soovitusi:

  • Serveeri eelroana: paku kõrvale võid ja leiba, soovijaile ka veidi 12% äädikat peale tilgutamiseks. 
  • Serveeri põhiroana:  serveeri kartulipudru või keedetud kartulitega.
  • Rootsi läänerannikul pakutakse praetud räimedele lisaks veel ka pohlamoosi või hõõrutud pohli. 
  • Vladislav ja Kaarel Koržets soovitavad võtta selle koguse räime kohta 2 dl rõõska koort ja hoopis 2 munarebu. 
  • Joogiks soovitatakse külma akvaviiti, tumedat õlut või külma piima :) 

Pildi tegi Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

Mõhk
postitatud 17.04.2016 19:54

<p>See on selline...üle-jala-variant. ;)</p> <p>Hõrgu tulemuse saamisek võib räimefileed juba eelmisel õhtul kala-muna segusse tõmbama panna, hommikul neid pöörata, ja pärastlõunal või õhtusöögiks küpsetada.</p> <p>Tulemus on tõsiselt hõrk. :)</p>

Vernanda
postitatud 07.07.2017 13:05

Mul polnud esiteks rukki lihtjahu - aga ma usun, et kvaliteet selle all ei kannatanud.