Stockholmis asuv restoran Operakällaren on tuntud oma praetud räimede poolest (Strömming á la Operakällaren). Siin üks versioon antud roast. Muide, külmad praetud räimed maitsevad hästi nt võileiva peal.
Klopi rõõsk koor ja muna omavahel, maitsesta umbes 0,5 tl soola ning vähese valge pipraga. Pane räimefileed kooresegusse ja lase vähemalt tund aega, soovitatavalt 12-24 tundi maitsestuda. Keera kalafileesid aeg-ajalt ringi.
Sega taldrikul sool ja rukkijahu. Võta kalafileed ükshaaval munasegust välja ja nõruta veidi.
Murra fileed uuesti kalakujuliseks kokku. Veereta rukkijahusegus ja prae seejärel üsna kuumal pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks, surudes neid praadimise ajal kergelt kokku.
Soovitusi:
Serveeri eelroana: paku kõrvale võid ja leiba, soovijaile ka veidi 12% äädikat peale tilgutamiseks.
Serveeri põhiroana: serveeri kartulipudru või keedetud kartulitega.
Rootsi läänerannikul pakutakse praetud räimedele lisaks veel ka pohlamoosi või hõõrutud pohli.
Vladislav ja Kaarel Koržets soovitavad võtta selle koguse räime kohta 2 dl rõõska koort ja hoopis 2 munarebu.
Joogiks soovitatakse külma akvaviiti, tumedat õlut või külma piima :)
<p>See on selline...üle-jala-variant. ;)</p> <p>Hõrgu tulemuse saamisek võib räimefileed juba eelmisel õhtul kala-muna segusse tõmbama panna, hommikul neid pöörata, ja pärastlõunal või õhtusöögiks küpsetada.</p> <p>Tulemus on tõsiselt hõrk. :)</p>
Ooperikeldri räimed
Stockholmis asuv restoran Operakällaren on tuntud oma praetud räimede poolest (Strömming á la Operakällaren). Siin üks versioon antud roast. Muide, külmad praetud räimed maitsevad hästi nt võileiva peal.