Ahjupaprikad pesto ja fetaga

Kiire ja lihtne lihavaba roog. Arvesta kaks väiksemat või üks suur paprikapoolik sööja kohta.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 väiksemat või 2 suurt paprikat

4 sl pestot

200 g fetajuustu

Valmistamine

Lõika paprikad pikuti pooleks ja puhasta seemnetest. Pane kaussi, kalla peale keev vesi ning lase 5 minutit seista. Kurna hoolega ja aseta õliga piserdatud ahjuvormi, lõikepind ülal.

Määri igale paprikale pestot ning laota peale hakitud fetajuustu.

Rösti 220-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni paprikad on servadest kergelt pruuniks tõmbunud.

Serveeri nt kuskussi või bulgur-nisuga.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Olive (May 2009). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Adonay
postitatud 14.04.2009 09:45

Olid tõesti, mahlased ja mõnusad :) Fetajuustu soolasus maheneb ahjus kõrvasti, kuid mitte liiga palju. Ära kindlasti paprikaid seest soolaga üle riputa, siis oleks juba liiast.

Pille
postitatud 15.03.2023 20:13

Adonay tehtud foto.

M
postitatud 07.04.2012 22:51

Väga maitsvad ja sobib ideaalselt kui ruttu midagi maitsvat valmistada soovid. Sobib bulguriga väga hästi. Kindlasti teen teinegi kord.

Pille
postitatud 15.03.2023 20:12

Minu 2009. a tehtud foto.