Lõika paprikad pikuti pooleks ja puhasta seemnetest. Pane kaussi, kalla peale keev vesi ning lase 5 minutit seista. Kurna hoolega ja aseta õliga piserdatud ahjuvormi, lõikepind ülal.
Määri igale paprikale pestot ning laota peale hakitud fetajuustu.
Rösti 220-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni paprikad on servadest kergelt pruuniks tõmbunud.
Serveeri nt kuskussi või bulgur-nisuga.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Olive (May 2009). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Olid tõesti, mahlased ja mõnusad :)
Fetajuustu soolasus maheneb ahjus kõrvasti, kuid mitte liiga palju. Ära kindlasti paprikaid seest soolaga üle riputa, siis oleks juba liiast.
Ahjupaprikad pesto ja fetaga
Kiire ja lihtne lihavaba roog. Arvesta kaks väiksemat või üks suur paprikapoolik sööja kohta.