Rukkirullbiskviit

Rukki- ja kartulijahust rullbiskviit sobib hästi neile, kes nisujahu ei talu.

Kui soovid, võid kergelt soolaka kodujuustu asendada kohupiimaga.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviitpõhi:

4 suurt muna

100 g suhkrut

60 g rukkipüülijahu (u 1 dl)

55 g kartulitärklist (u 1 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

1 sl suhkrut

200 g kodujuustu

2-3 dl 35% rõõska koort

1 tl vanilliekstrakt või vanillisuhkrut

Serveerimiseks:

murakakompotti või murakamoosi

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga, sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Sega ettevaatlikult. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 7-10 minutit. 

Kummuta kergelt suhkruga ülepuistatud puhtale küpsetuspaberilehele ja keera ettevaatlikult kergelt rulli. Lase jahtuda. 

Täidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega juurde kodujuust ja maitsesta vanilliga. 

Keera jahtunud biskviitpõhi lahti, eemalda pealmine küpsetuspaber. Määri peale kodujuustusegu (osa jäta serveerimiseks). Keera rullbiskviit küpsetuspaberi abil rulli. Lase soovi korral paar tundi jahedas taheneda, "õmblus" allpool.

Serveerimiseks lõika rullbiskviit paksudeks viiludeks ja aseta taldrikule. Kõrvale tõsta natuke muraid ja lusikatäis kodujuustukreemi. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 01.02.2009 18:48

Kasutasin retseptis toodud biskviiti. Küpsetasin 10 minutit ja sai väga hästi keearatav. Biskviit ise oli üsna magus, panin täidiseks jõhvikamoosi ja jõhvikakohupiima.

Gea
postitatud 11.06.2010 10:33

Nõustun, et oli liiga magus ja meie arvates ka liiga puine.

Pille
postitatud 28.02.2016 21:07

Gea foto: