4 suurt muna
100 g suhkrut
60 g rukkipüülijahu (u 1 dl)
55 g kartulitärklist (u 1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:1 sl suhkrut
200 g kodujuustu
2-3 dl 35% rõõska koort
1 tl vanilliekstrakt või vanillisuhkrut
Serveerimiseks:murakakompotti või murakamoosi
Vahusta munad suhkruga, sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Sega ettevaatlikult. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 7-10 minutit.
Kummuta kergelt suhkruga ülepuistatud puhtale küpsetuspaberilehele ja keera ettevaatlikult kergelt rulli. Lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega juurde kodujuust ja maitsesta vanilliga.
Keera jahtunud biskviitpõhi lahti, eemalda pealmine küpsetuspaber. Määri peale kodujuustusegu (osa jäta serveerimiseks). Keera rullbiskviit küpsetuspaberi abil rulli. Lase soovi korral paar tundi jahedas taheneda, "õmblus" allpool.
Serveerimiseks lõika rullbiskviit paksudeks viiludeks ja aseta taldrikule. Kõrvale tõsta natuke muraid ja lusikatäis kodujuustukreemi.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kasutasin retseptis toodud biskviiti. Küpsetasin 10 minutit ja sai väga hästi keearatav. Biskviit ise oli üsna magus, panin täidiseks jõhvikamoosi ja jõhvikakohupiima.
Nõustun, et oli liiga magus ja meie arvates ka liiga puine.
Rukkirullbiskviit
Rukki- ja kartulijahust rullbiskviit sobib hästi neile, kes nisujahu ei talu.
Kui soovid, võid kergelt soolaka kodujuustu asendada kohupiimaga.