Purukattega lihtsat rabarbrikooki serveeritakse kaneelimaitselise vahukoorega.
2 muna
170 g suhkrut (2 dl)
1 dl piima
1 dl 35% rõõska koort
1 dl sulatatud võid või mahedamaitselist õli
2 tl küpsetuspulbrit
240 g nisujahu (ca 4 dl)
4-5 viilutatud nooremat rabarbrivart
50 g pehmet võid
100 g suhkrut
1 dl nisujahu
0,5 tl jahvatatud kaneeli
kaneeli ja suhkruga maitsestatud vahukoort või vanillijäätist
Sega munad suhkruga. Lisa piim, rõõsk koor ja sulavõi. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks.
Määri 30 x 40 cm ahjuplaat võiga või vooderda küpsetuspaberiga; kalla tainas ahjuplaadile.
Kata tainas ühtlaselt rabarberitükikestega (NB! noori rabarbrivarsi pole koorida vaja!).
Näpista või, suhkur ja jahu sõrmede abil puruseks, puista rabarbritele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni rabarbrikook on kaunilt kuldpruun. Lase koogil jahtuda, lõika ruutudeks.
Serveeri vahukoore või vanillijäätisega.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kaneelivaht, mis selle koogi juurde käib, on lihtsalt super!
Väga hea kook!
Minu 2019. a hooaja lemmikkook, olen juba kolm korda teinud :)
Pilt ka:
Tõsiselt magus kook.
Meie pere lemmik!
Vanaema rabarbrikook kaneelivahuga
Purukattega lihtsat rabarbrikooki serveeritakse kaneelimaitselise vahukoorega.