Vanaema rabarbrikook kaneelivahuga

Purukattega lihtsat rabarbrikooki serveeritakse kaneelimaitselise vahukoorega.

Kogus
12 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

2 muna

170 g suhkrut (2 dl)

1 dl piima

1 dl 35% rõõska koort

1 dl sulatatud võid või mahedamaitselist õli

2 tl küpsetuspulbrit

240 g nisujahu (ca 4 dl)

Täidis:

4-5 viilutatud nooremat rabarbrivart

Purukate:

50 g pehmet võid

100 g suhkrut

1 dl nisujahu

0,5 tl jahvatatud kaneeli

Serveerimiseks:

kaneeli ja suhkruga maitsestatud vahukoort või vanillijäätist

Valmistamine

Sega munad suhkruga. Lisa piim, rõõsk koor ja sulavõi. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks.

Määri 30 x 40 cm ahjuplaat võiga või vooderda küpsetuspaberiga; kalla tainas ahjuplaadile.

Kata tainas ühtlaselt rabarberitükikestega (NB! noori rabarbrivarsi pole koorida vaja!).

Näpista või, suhkur ja jahu sõrmede abil puruseks, puista rabarbritele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni rabarbrikook on kaunilt kuldpruun. Lase koogil jahtuda, lõika ruutudeks.

Serveeri vahukoore või vanillijäätisega.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 15.05.2009 23:57

Kaneelivaht, mis selle koogi juurde käib, on lihtsalt super!

Koopatibi
postitatud 03.06.2012 10:00

Väga hea kook!

Pille
postitatud 27.06.2019 18:45

Minu 2019. a hooaja lemmikkook, olen juba kolm korda teinud :)

Pille
postitatud 23.05.2024 17:02

Pilt ka:

Hexy
postitatud 31.05.2020 16:53

Tõsiselt magus kook.

Mari-Liis Azojan
postitatud 07.10.2020 15:40

Meie pere lemmik!