Glasuuritud seapraad

Üsna traditsiooniline seapraad, mis sobib hästi jõululauale.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg sealiha

soola

musta pipart

küüslauku

kuivatatud ploome

Glasuur:

200 g pruuni suhkrut

15 g sinepipulbrit

50 g nisujahu

3 sl lahjat äädikat

Valmistamine

Hõõru lihatükid soola ja pipraga, piki küüslaugu ja mustade ploomidega.
Pane vähese vedelikuga küpsetuspannile ja küpseta 2 tundi 165—170kraadises ahjus. Aeg-ajalt kasta praevedelikuga.
Glasuuri jaoks sega pruun suhkur sinepipulbri, jahu ja äädikaga. Määri segu kuumalt lihale ja prae 210—220-kraadises ahjus veel 10 minutit. Vähemalt üks kord kasta praeleemega.

Retsept ilmus ajalehes Videvik. Pildi tegi KIRSIKE.
LISA KOMMENTAAR

Sirliiz
postitatud 28.09.2008 09:53

Mulle küpsetati täna õhtuks seda glasuuritud seapraadi. Juurde ahjukartulid ja porgandidid. Väga maitsev!

Kirsike
postitatud 21.11.2010 11:32

Ma jäin tulemusega väga-väga rahule! Ja mehele ka väga maitses. Täiesti arvestatav variant meile jõulupraeks! Sinepipulbri asemel kasutasin Dijoni sinepit ja tumedaks suhkruks muscovadot. Lahja äädikas oli üks viletsamat sorti balsamico.