Karamellipuding 'Crème Caramel'

Klassikaline prantsuse magustoit. Magustoidu saab mugavasti varem valmis teha.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Karamell:

100 g suhkrut

4 sl + 2 sl vett

Kreem:

7 dl piima

5 suurt muna

75 g suhkrut

2 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Esmalt valmista karamell. Sega potis suhkur ja vesi. Kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur on sulanud. Kuumuta keemiseni ja keeda tugeval kuumusel - ära sega! - kuni karamell pruunistub.

Tõsta pott tulelt. Lisa ettevaatlikult 2 sl vett (segu võib pritsida!) ja sega, kuni karamell on sulanud.

Vala saadud karamell puhta 1,2-liitrise keraamilise või klaasist kuumakindla vormi põhjale.

Kuumuta teises potis piim peaaegu keemiseni. Eemalda pott tulelt.

Klopi kausis munad, suhkur ja vanill ühtlaseks. Lisa kuum piim pidevalt kloppides munavahule.

Kalla munapiimasegu ettevaatlikult läbi sõela karamellinõusse.

Pane klaasvorm suuremasse ahjuvormi. Kalla ahjuvormi niipalju vett, et klaasvorm oleks poolenisti kuuma vee sees.

Küpseta vesivannis 170kraadises ahjus 45-60 minutit, kuni segu on parasjagu settinud.

Eemalda klaasvorm vesivannist ja lase jahtuda.

Kata karamellipuding fooliumiga ja hoia 3-4 tundi või üle öö jahedas.

Enne serveerimist libista noaga mööda vormi serva ja kummuta karamellipuding serveerimisalusele.

LISA KOMMENTAAR

Heli
postitatud 26.09.2011 16:49

Mul küll karamell niimoodi pudingu peale ei jäänud, jäi täiesti vedel. Üldiselt oli maitselage. Kõik olime täiesti pettunud.

Kaido
postitatud 02.05.2019 20:18

Tulemus ei olnud hea. Viskasin kõik minema