2 väiksemat pommut e. baklažaani (u 600 g)
maitse järgi soola
u 4 dl maapähkliõli või muud mahedamaitselist õli
1 sl Sichuani tšilli-oakastet VÕI
Sichuani marineeritud tšilli pastat (või nende segu)
1 sl peenelt hakitud ingverit
1 sl peenelt hakitud küüslauku
1,5 dl kanapuljongit
2 tl suhkrut
1 tl kartulitärklist + 1 sl külma vett
2 tl Hiina musta riisiäädikat (Chinkiang)
4 sl hakitud talisibulat või sibulapealseid
Lõika pommu pikkupidi 3 paksuks viiluks, siis lõika need ühesuurusteks kangideks. Pane pommukangid sõelale, maitsesta korralikult soolale ja jäta sõelale nõrguma umbes 30 minutiks. Patsuta siis köögipaberiga kuivemaks.
Kuumuta vokkpannil õli 180˚C. Lisa jaokaupa pommutükid, prae neid 3-4 minutit, kuni pommukangid on kuldpruunid. Tõsta praetud pommutükid kurnlusikaga köögipaberile tahenema.
Kui kõik pommud on praetud, siis kalla pann kuivaks ja pühi köögipaberiga puhtaks. Lisa pannile 3 sl õli. Lisa tšilli-oakaste ja voki, kuni õli on punane ja aromaatne. Siis lisa ingver ja küüslauk ja prae, kuni need on aromaatsed. Ära maitselisandeid ära kõrveta - vajadusel tõsta pann korra tulelt!
Lisa puljong ja suhkur, sega hoolega. Maitsesta vajadusel soolaga. Nüüd lisa kastmesse eelnevalt praetud pommutükid ning kuumuta kõike 1-2 minutit, et maitsed seguneksid. Sega juurde tärklisesegu ning kuumuta kergelt, et kaste pakseneks. Lisa äädikas ja talisibul, sega kergelt läbi ja serveeri.
Briti autori Fuchsia Dunlopi retsept, kergelt mugandatud.
Kalamaitseline pommu (Yu Xiang Qie Zi)
Inglise keeles kutsutakse seda rooga fish-fragrant aubergine/eggplant. Nimi viitab asjaolule, et pommu e. baklažaani praadimisel kasutatakse samu vürtse, mida kala maitsestamiseks kasutatakse.