Kalamaitseline pommu (Yu Xiang Qie Zi)

Inglise keeles kutsutakse seda rooga fish-fragrant aubergine/eggplant. Nimi viitab asjaolule, et pommu e. baklažaani praadimisel kasutatakse samu vürtse, mida kala maitsestamiseks kasutatakse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
u 30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 väiksemat pommut e. baklažaani (u 600 g)

maitse järgi soola

u 4 dl maapähkliõli või muud mahedamaitselist õli

1 sl Sichuani tšilli-oakastet VÕI

Sichuani marineeritud tšilli pastat (või nende segu)

1 sl peenelt hakitud ingverit

1 sl peenelt hakitud küüslauku

1,5 dl kanapuljongit

2 tl suhkrut

1 tl kartulitärklist + 1 sl külma vett

2 tl Hiina musta riisiäädikat (Chinkiang)

4 sl hakitud talisibulat või sibulapealseid

Valmistamine

Lõika pommu pikkupidi 3 paksuks viiluks, siis lõika need ühesuurusteks kangideks. Pane pommukangid sõelale, maitsesta korralikult soolale ja jäta sõelale nõrguma umbes 30 minutiks. Patsuta siis köögipaberiga kuivemaks. 

Kuumuta vokkpannil õli 180˚C. Lisa jaokaupa pommutükid, prae neid 3-4 minutit, kuni pommukangid on kuldpruunid. Tõsta praetud pommutükid kurnlusikaga köögipaberile tahenema.

Kui kõik pommud on praetud, siis kalla pann kuivaks ja pühi köögipaberiga puhtaks. Lisa pannile 3 sl õli. Lisa tšilli-oakaste ja voki, kuni õli on punane ja aromaatne. Siis lisa ingver ja küüslauk ja prae, kuni need on aromaatsed. Ära maitselisandeid ära kõrveta - vajadusel tõsta pann korra tulelt!

Lisa puljong ja suhkur, sega hoolega. Maitsesta vajadusel soolaga. Nüüd lisa kastmesse eelnevalt praetud pommutükid ning kuumuta kõike 1-2 minutit, et maitsed seguneksid. Sega juurde tärklisesegu ning kuumuta kergelt, et kaste pakseneks. Lisa äädikas ja talisibul, sega kergelt läbi ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

​Briti autori Fuchsia Dunlopi retsept, kergelt mugandatud. 

LISA KOMMENTAAR