Lorraine’i ploomikook

Ploomikook kohupiima ja ploomilikööriga. Lorraine [lorän; sks Lothringen) ehk Lotring on regioon Kirde-Prantsusmaal.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

2 dl ehk 170 g suhkrut

1 dl ploomilikööri

180 g ehk 3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

250 g kohupiima või ricotta't

300 g ploome

Valmistamine

Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga. Lisa ploomiliköör.

Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas tasaseks.

Seejärel lisa kohupiim ja lõpuks õrnalt segades vahustatud munavalged.

Vala tainas võitatud vormi, kata ploomipoolikutega ja küpseta tund aega 200-kraadises ahjus.

Loe veel:

Pildi tegi PROFA.

LISA KOMMENTAAR

Profa
postitatud 30.11.2009 21:32

Kui ikka koogi sisse käib 10cl likööri, siis peab ta üks hea asi olema :)

Gnl
postitatud 04.08.2012 23:27

Kuumust oleks pidanud poole küpsetamise pealt vähendama või üldse terve aja 180 kraadiga küpsetama. Mul läks 200ga juba 40 min jooksul pealt liiga pruuniks. Muidu väga hea kook!

K.
postitatud 31.08.2012 01:21

Kust võiks saada ploomilikööri? Olen kõik suuremad poed läbi käinud..

Annika Kits
postitatud 16.08.2013 13:27

Tuli päris hea, ploome oleks vöinud veidi rohkemgi olla. Kerkis kypsetamisel nii palju, et isegi ysna körge servaga vormist voolas ploomivedelikku veidi yle serva (ahjust välja vöttes langes kook kyll kokku). Langetasin ysna kiiresti temperatuuri 180 kraadini nagu yleelmises kommentaaris märgitud, kui märkasin et hakkab väga tumedaks minema. Ploomilikööri puudumisel asendasin selle Xante pirnikonjakiga.