Rullbiskviit kohupiimakreemiga

Üks lihtsamaid rullbiskviidi variante, kus võib kasutada oma lemmikmoosi.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviitpõhi:

3 suurt muna

85 g e. 1 dl suhkrut

85 g e. 1.25 dl nisujahu

1 tl vanilliekstrakti

Täidis:

200 g kohupiima

2 dl 35% rõõska koort

2 sl suhkrut

2 dl maasikamoosi või kreegipüreed või vaarikamoosi

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks; vahustamise lõppfaasis lisa vaniljeekstrakt. Sõelu juurde jahu ja sega läbi.

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja silu ühtlaseks.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 12 minutit, kuni biskviit on helekollane. Võta biskviitpõhi ahjust välja ja kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda "küpsetatud" küpsetuspaber ja keera koos teise küpsetuspaberiga rulli. Lase jahtuda.

Kohupiimatäidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga, siis sega juurde kohupiim ning moos. Määri kohupiimatäidis lahtirullitud biskviidile ning keera uuesti rulli.
Hoia kuni serveerimiseni külmkapis.

LISA KOMMENTAAR