100 g toasooja võid
85 g suhkrut (1 dl)
1 suur muna
180 g nisujahu
1 tl MEIRA jahvatatud kardemoni
0.5 tl MEIRA küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Täidis:800 g konservitud aprikoose või virsikuid
500-600 g kohupiima
200 g Saare 20% hapukoort
2 suurt muna
100-150 g suhkrut
2 tl MEIRA vanillisuhkrut
Peale:MEIRA mandlilaaste
Valmista tainas: vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained. Suru tainas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm vormi põhja ja äärtele (umbes 3 cm kõrguselt). Pane tainaga vooderdatud vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Sega kohupiim ja hapukoor. Lisa munad, suhkur ja vanillsuhkur. Klopi segu mikseriga ühtlaseks. Vala segu tainale.
Nõruta aprikoosid/virsikud ja tõsta kohupiimasegule, kumer pool üleval.
Puista peale veel julgelt mandlilaaste.
Küpseta 175-kraadises ahjus 60 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne ja täidis hüübinud.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
See on väga hea kook! No ikka väga-väga hea! :) </br>Ainult, et minul küpses ta ikka üle tunni aja (täpselt kella ei vaadanud). Aga mul miskipärast küpsevad kõik koogid kauem, kui retseptis ette näthud (mul on gaasiahi).
Kui suur peaks vorm olema,mis läbimôôduga?
Super! Väga edukalt saab teha kuivatatud aprikoosidega. Sobib 26 diam lahtikäiva vormi jaoks.
Aprikoosid asendasin virsikutega. Küpsetusaeg oli lõpuks selline : 35 min 175 kraadi, kuna täidis tundus liiga vedel, panin 200 kraadini ja 10 min. Kuna ka sellest ei piisanud lasin 175 kraadi juures veel 10 min ja lõpuks oli kook valmis :) Kook ise on suurepärane kui võtta lõik koos virsiku tükiga, siis ta on hästi mahlane. Kasutasin 26 läbimõõduga lahtikäivat vormi.
Mulle see kook küll väga maitseb.
Meie pere lemmikkook on läbi aegade see kook. Teen seda virsikutega ja mõnikord panen hapukoore asemel vahukoort. Munad (panen 2 mitte 3) vahustan kohevaks enne lisamist, minu meelest tuleb täidis siis veel eriti kerge ja hea.
Väga hea kook tuli :) Põhi on huvitava maitsega ning kohupiim mõnus kreemine.
tegin ka ära ja väga meeldis. väga hea kook on!
tegin ka 26cm vormis ja kasutasin kompotivirsikuid ja väga hea kook tõesti..
täitsa hea kook! oskab keegi nõu anda kuidas see kook kõige paremini säiliks? tegin eile õhtul hilja, tänasega oleme küll pool kooki ära söönud, aga max 2 päeva vaja veel, et see kook värske püsiks. kas panna külmkappi või lihtsalt foolium peale?
no vahet pole, et keegi nii lollile küsimusele vastata ei viitsinud. külmkapikülmalt on see kook palju parem muideks.
kook valmis ja maitses hää, aitäh idee eest
Meile väga maitses! Tegin konservvirsikutega, need jäid nii maitsvad seal kohupiima sees. Sobib imehäsati kevadpühadeks!
Väga hea retsept, kook jääb mõnusalt mahlane. Põhi on paras, pole liiga kõva ega kuiv. Ja täidis küpseb madala 175-se temperatuuriga kenasti läbi. Kook võiks pärast valmimist paar tunnikest seista..kohupiim jõuab siis hästi ära tahkuda. Täpselt õige kohupiimakook nagu üks kohupiimakook olema peab. :)
Tõesti väga hea kook.
Kuna kohupiima ei leidnud,proovisin kodujuustuga,,,taitsa monus!! Tanud retsepti eest!!
kiidan! mmmmmõnus maitsekooslus!
Kylmutatud vaarikatega tuli ka hea (veidi hapukam kyll).
Tegin täna jälle seda kooki ja söödi ühe õhtuga pool kooki kohe ära. Väga maitsev. Kasutasin 0,1% kohupiima, 10% hapukoort ja 0,25 tl kardemoni.
Mulle maitseb väga see kook. Ja lihtne teha kah. :)
Lihtne, mahlane ja maitsev! :)
mina olen teinud seda kooki aastaid,aga KONSERV ANANASSIDEGA .loikasin kettad ilusateks tykkideks,millest tegin n.o.paikesekiired.kohupiima hulka segasin kookoshelbeid.supper hea!
Tehtud ja maitses kogu perele. Tänud retsepti eest!
NULLTäname väga hea retsepti eest :) Hapukoore asemel läks kohupiima sisse mascarpone ja peale pekani pähklid. Väga mõnus ja maheda maitsega.NULL
sellest koogist on mitmeid retsepte ja tegemist on ühega minu vanadest lemmikutest, aga see retsept siin lisas veel headust juurde. Kardemon andis juurde kindlasti ja mandlilaastud ka, mida ma kumbagi seni pole kasutanud selle koogi puhul. Mina teen selles koogis ainult ühe kohenduse - ma panen aprikoosid v virsikud (eelistan esimesi, sest nad on väiksemad) üsna tihedalt üle koogi, mitte ainult välisserva. Kogu suur purk läheb ära. Sest - nagu siin keegi juba mainis - puuviljaga amps on see kõige parem.
Väga hea koogike, lihtne teha, külalistele maitses. Kevadine!
Proovitud, oli tõesti maitsev-mahe ja mahlakas.
See on ka üks minu lemmikuid. :) Mulle isiklikult meeldib virsikutega rohkem kui aprikoosidega - pole niii magus.
Väga mõnus kook tõesti, ise lisan vahukoort ja sidrunimahla, et saaks pehmem see kohupiimakiht.
Väga maitsev kook! Kuna poes olid alles ainult väikesed (400 g) konservid, siis haarasin kogemata ühe purgi poolikuid ja ühe purgi viilutatud virsikuid. Järgmine kord kasutaks ainult viilutatud virsikuid, sest nii oli mugavam süüa.
See on super kook!Abikaasa teeb seda alati mulle erilistel puhkudel see tuleb tal nii hästi välja!
Kardemonihõnguline aprikoosi-kohupiimakook
Mahlane kohupiimakook. Aprikooside asemel võib kasutada ka kompotivirsikuid. Kook on parim jahtunult, nii et valmista kook serveerimisele eelneval päeval - siis on seda ka parem lõigata.