Fetapirukas 'Tyropita'

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

10 lehte filo-tainast

5 sl sulatatud võid filotaina lehtede määrimiseks

Juustutäidis:

500 g fetajuustu

50-100 g võid

8 sl nisujahu

5 dl piima

7 klopitud muna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Murenda fetajuust kahvliga kausis.
Sulata või, lisa jahu ja sega. Lisa pidevalt segades kuum piim. Sega, kuni saad paksu sileda kastme. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta tulelt. Sega ja lase täielikult jahtuda.
Sega jahtunud jahukaste fetajuustuga.
Lisa juustusegule kergelt klopitud munad. Sega hoolega.
Määri lahtikäiv vorm võiga ning vooderda 7-8 eelnevalt sulavõiga pintseldatud filotainalehega.
Jaota juustutäidis ühtlaselt filolehtedele, murra tainaservad täidisele.
Määri juustutäidis pealt sulavõiga ja kata sulavõiga pintseldatud ülejäänud filotainalehtedega (vajadusel lõika üleliigsed tainaotsad ära).
Määri pealt sulavõiga ja tee paar sisselõiget.
Pritsi pirukale veidi vett ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
Lõika veel soe juustupirukas lõikudeks ja serveeri.

Retsept on Gourmed.gr veebilehelt (Tyropita).

LISA KOMMENTAAR