Uhke šokolaaditort

Kihiline tort kakaobiskviidi, šokolaadi-toorjuustukreemi ning šokolaadi-vahukoorekreemiga.

Kogus
kahekümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tordipõhi:

4 muna

1.5 dl suhkrut

1 dl kartulitärklist

0.5 dl nisujahu

0.5 dl kakaopulbrit

1.5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

200 g tumedat šokolaadi

200-250 g maitsestamata toorjuustu

0.5 dl suhkrut

2 muna

2 dl 35% rõõska koort

4 lehte želatiini

0.5 dl konjakit

Immutamiseks:

2 dl apelsinimahla

Kate:

100 g tumedat šokolaadi

2 dl 35% rõõska koort

Kaunistuseks:

šokolaadi laaste

Valmistamine

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sõelu juurde jahu-küpsetuspulbri-kakao-kartulitärklise segu, sega õrnalt läbi. Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit.
Kummuta tordipõhi alusele, lase jahtuda.

Pane želatiinilehed 5-10 minutiks külma vette likku. Suru seejärel kuivaks ja lahusta kuumas konjakis.

Sulata šokolaad vesivannis.

Vahusta rõõsk koor. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Klopi munarebud suhkruga kergelt vahule ning sega juurde toorjuust. Lisa veidi jahtunud sulašokolaad ja konjakis lahustatud želatiin. Sega juurde vahukoor ja munavalgevaht.

Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks kihiks, niisuta need apelsinimahlaga.

Aseta pealmine tordipõhi koogivormi sisse, sellele pool täidisesegust. Kata keskmise tordipõhjakihiga ja sellele määri ülejäänud täidis. Kõige peale tõsta alumine tordipõhjakiht. Hoia järgmise päevani jahedas.

Katte jaoks sulata šokolaad vesivannis ja vahusta rõõsk koor. Sega jahtunud sulašokolaad vahukoore hulka.

Kummuta tort vaagnale, kata šokolaadivahukoorega. Lõika šokolaad (nt juustuhöövli või kartulikoorimisnoaga) laastudeks ja puista tordile.

Soomlaste Pirkka-retsept (Suklaaunelmatäytekakku). Pildi tegi LIISELI.

LISA KOMMENTAAR

Liiseli
postitatud 12.09.2008 09:18

Tõeline tort - rikkaliku maitsega, mina üle ühe tüki süüa ei suutnud :) Samas pole tänu toorjuustule läila. Kui šokolaad meeldib, siis kindlasti proovida! Küpsetasin biskviidi 24 cm läbimõõduga vormis. Apelsinimahla asemel kasutasin kirsi kompotivedelikku. Konjakit (brändit) panin vaid supilusikatäie, ülejäänu asendasin kompotivedelikuga.

Μari-Liis
postitatud 30.04.2009 21:30

mina kasutasin konjaki asemel Bailey´s shokolaadilikööri, tort sai väga maitsev ja kreem parajalt õhuline.

Päkapikk
postitatud 07.02.2019 18:49

Tuli väga hea!