Karulaugu-kalakotletid

Väga mõnusad kevadised kalakotletid. Fotol on lisandiks karulaugumajonees

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g valge kala fileed - nt

koha- või haugifileed

50 g värsket karulauku

soola ja musta pipart

Soovi korral:

muna

nisujahu

riivsaia

Valmistamine

Kui Sul on värske maitsev kalafilee, siis polegi muud vaja. Pane luudest puhastatud filee ja pestud-kuivatatud karulaugulehed köögikombaini ning töötle ühtlaseks hakkmassiks. Maitsesta soola-pipraga, vormi väikesteks pätsikesteks ning prae pannil õlis või võis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks.

Nipid ja soovitused:

  • Kui hakkmass on vesisem (nt sulatatud kala kasutades), võid lisada nisujahu.
  • Kui kotletid ei taha koos püsida (nt kalafilee on kuivavõitu), siis lisa muna.
  • Kui soovid, et kalakotlette saaks rohkem, siis lisa segule veidi riivsaia, mida leota nt maitsestamata jogurtis või hapukoores.
  • Fotol on lisandiks karulaugumajonees.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 18.05.2017 12:18

Huvitav retsept, tulemuseks vahvad rohelised kotletid. Uuesti siiski ei teeks.

Pille
postitatud 18.05.2017 14:58

Miks ometi, Hexy? Mulle need niiii väga meeldisid (mul oli muidugi kodumaine kohafilee, seda sööks igast asendist :))