Suupistekorvikesed pasteedi ja seentega

Krõbedad suupistekorvikesed (mini krustader) törtsu maksapasteedi ja lusikatäie praetud šampinjoniseguga on mõnus suupiste. Sobib hästi ka näkileivakorvikeste ehk rukkinööpide täitmiseks.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

150 g värskeid šampinjone

0,5 sibulat

1 küüslauguküüs

2 sl võid

soola ja musta pipart

2 sl hakitud värsket peterselli

16 väikest suupistekorvikest (mini krustader) või rukkinööpi

75 g uluki- või maksapasteeti

Valmistamine

Puhasta šampinjonid, haki peeneks. Koori ja haki sibul ja küüslauk peeneks. 

Kuumuta pannil või, siis lisa seened, sibul ja küüslauk. Maitsesta soola-pipraga, siis prae keskmisel kuumusel segades, kuni sibul on pehme ja seened kergelt pruunistunud. Kui pannile tekib vedelikku, siis lase sel aurustuda. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga, siis sega hulka petersell.

Määri iga suupistekorvikese või rukkinööbi sisse esmalt veidike pasteeti, siis tõsta peale soe seenesegu. Serveeri kohe!

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.12.2025 08:33

Tegime neid 2025. a viimases Hõbekulbis, kasutasime õhukesi rukkinööpe ja Nõo delikatesspasteeti. Kahest maksapasteediga suupistest meeldisid need mulle rohkem. See seenesegu väikese pasteedikirmega oli täitsa huvitav.