1 kg veiseliha (abatükk)
1 kg sealiha
1 kg kartuleid (waxy, nt Yukon Gold)
1-2 suurt sibulat
1-1,5 sl soola
2 tl jämedalt jahvatatud musta pipart või valget pipart
1-2 tl jahvatatud vürtspipart
puhastatud seasooli
Pane seasooled eelmisel nädalal külma vette likku, hoia külmkapis. Umbes tund aega enne vorstide toppimist vaheta külm vesi käesooja vee vastu - siis on sooli kergem täita.
Koori kartulid ja sibulad, lõika neljaks. Aja üheskoos läbi hakklihamasina. Siis pane kartuli-sibulamass suurele sõelale nõrguma ja pigista käte abil võimalikullt kuivaks.
Aja veiseliha ja sealiha läbi hakkmasina.
Sega läbi hakkmasina aetud sealiha, veiseliha, kartulid ja sibulad omavahel. Maitsesta soola-pipraga.
Tee vorstisegust proovikook ja prae pannil. Vajaduse korral lisa veel maitseaineid. Sega täidis hoolikalt läbi ja täida seasooled kaunis lõdvalt. Torka hästi peene nõelaga vorstide sisse mõned augud.
Keeda vorste rohkes soolaga maitsestatud vees tasase mulinaga u 30-45 minutit. (Siinkohal võib vorstid sügavkülma panna).
Enne serveerimist pruunista vorstid ümberringi pannil õlis või küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, vorste kergelt õlisel pannil korra pöörates.
Serveeri kohe, kõrvale paku kanget Rootsi sinepit.
Rootsi kartulivorstid (Värmlandskorv)
Värmlandskorv on Rootsi vorst, kus lisaks kartulile on sealiha, veiseliha ja rohkelt sibulaid. Vorst on pärit Värmlandi maakonnast Rootsi läänerannikult. Sobib hästi jõululauale ja Värmlandis ta sinna kuulubki, aga vorsti süüakse külmalt või kuumalt ka muul ajal.