Ahju-gnocchi salvei ja kõrvitsaga

Tummine sügisroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund 15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 g gnocchi'sid (itaalia klimpe)

5 sl ehk 75 ml oliiviõli

16 värsket salveilehte

750 g Queensland blue, kabotša kõrvitsat või muud kõrvitsat

2 muna kollast

600 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort

0,5 tl riivitud muskaatpähklit

75 g jämedalt riivitud Mozzarella juustu

100 g murendatud sinihallitusjuustu

Peale:

hakitud röstitud sarapuupähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C. Määri 3,75-liitrine ahjuvorm võiga. 

Keeda gnocchi vastavalt pakendi juhistele, siis nõruta ja loputa külma vee all. 

Koori kõrvits, lõika pooleks ja eemalda seemned ja säsi. Lõika kõrvits 5 mm paksusteks viiludeks, sega viilud kausis 1 sl õliga. 

Sega kausis kõrvitsaviilud, gnocchi, munakollased, rõõsk koor, muskaat, 50 g riivitud mozzarella-juustust, pool salveist ja pool sinihallitusjuustust. Tõsta segu ühtlase kihina ahjuvormi. 

Puista peale ülejäänud mozzarella. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 45-50 minutit või kuni kõrvits on pehme. 

Samal ajal kuumuta 4 sl oliiviõli väiksemal praepannil keskmisel kuumusel. Lisa salveilehed ja prae neid umbes minut aega või kuni need on kuldsed ja krõbedad. Tõsta kurnlusikaga köögipaberile tahenema. 

Puista roale röstitud pähklid, ülejäänud 50 g sinihallitusjuustu ja frititud salveilehed. 

Nirista peale salvei praadimise õli. Serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR