750 g gnocchi'sid (itaalia klimpe)
5 sl ehk 75 ml oliiviõli
16 värsket salveilehte
750 g Queensland blue, kabotša kõrvitsat või muud kõrvitsat
2 muna kollast
600 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
75 g jämedalt riivitud Mozzarella juustu
100 g murendatud sinihallitusjuustu
Peale:hakitud röstitud sarapuupähkleid
Kuumuta ahi 200°C. Määri 3,75-liitrine ahjuvorm võiga.
Keeda gnocchi vastavalt pakendi juhistele, siis nõruta ja loputa külma vee all.
Koori kõrvits, lõika pooleks ja eemalda seemned ja säsi. Lõika kõrvits 5 mm paksusteks viiludeks, sega viilud kausis 1 sl õliga.
Sega kausis kõrvitsaviilud, gnocchi, munakollased, rõõsk koor, muskaat, 50 g riivitud mozzarella-juustust, pool salveist ja pool sinihallitusjuustust. Tõsta segu ühtlase kihina ahjuvormi.
Puista peale ülejäänud mozzarella.
Küpseta 200-kraadises ahjus 45-50 minutit või kuni kõrvits on pehme.
Samal ajal kuumuta 4 sl oliiviõli väiksemal praepannil keskmisel kuumusel. Lisa salveilehed ja prae neid umbes minut aega või kuni need on kuldsed ja krõbedad. Tõsta kurnlusikaga köögipaberile tahenema.
Puista roale röstitud pähklid, ülejäänud 50 g sinihallitusjuustu ja frititud salveilehed.
Nirista peale salvei praadimise õli. Serveeri.
Retsept siit.
Ahju-gnocchi salvei ja kõrvitsaga
Tummine sügisroog.