Küpsetatud kala ingveri ja oliividega

Lihtne kalaroog, kus kala küpseb maitseküllases leemes koos sidruni, oliivide ja kapparitega. Maitsebukett meenutab tapenaadi. Serveeri krõbeda koorikuga nisuleivaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,2 dl oliiviõli

2,5 dl kivideta rohelisi (Castelvetrano) oliive

1 sl nõrutatud kappareid

1 sidrun

4 x 170 g kalafilee portsjontükki - nt

turska või kiltturska e. pikšat või hiidlesta ehk paltust või heiki ehk merluusi

soola ja musta pipart

2 tl riivitud ingverijuurt

0,25 tl tšillihelbeid

2-3 sl hakitud värsket peterselli või koriandrit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C.

Võta äärega ahjuplaat või -pann, pane sinna oliiviõli, hakitud oliivid, kapparid ja 0,5 sidrunit viilutatuna. 

Pane kalafileed vormi, pööra neid õlis ringi ja säti ühtlaselt üksteise kõrvale. Maitsesta soolaga, siis jaota riivitud ingver ühtlaselt kalafileedele. Maitsesta kalafileed kergelt musta pipraga, siis puista peale tšillihelbed. 

Kata vorm fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni kalafileed on läbi küpsenud ja kahvliga nügides kergesti lagunevad (kui kalafileed on õhukesed, küpsevad nad kiireminigi). 

Võta ahjust välja ja eemalda foolium. Siis pigista peale ülejäänud sidrunipoolik. Tõsta lusika abil oliiviõlileem kalafileedele. Kaunista hakitud maitserohelisega ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretsepti juures soovitas üks kasutaja koos kalafileedega pannile panna ka purgitäie Cannellini ube. 
  • Algretsepti juures soovitas üks kasutaja lisada ka rohelist sparglit ja õhukeselt viilutatud kartuleid. 
  • Algretsepti juures oli üks kasutaja teinud seda edukalt ka tilaapiafileedest ja teine kasutas mõõkkala.

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR