7.5 dl maapähkliõli
2-3 suurt šalottsibulat (u 200 g)
15 küüslauguküünt (u 75 g)
100 g ingverijuurt
2-3 kaneelikoort
60 g ehk u 4 sl gochugaru tšillihelbeid (jaota kaheks portsuks)
30 g tšillihelbeid
15 g ehk u 1 sl seesamiseemneid
1-2 g ehk u 0,25 tl uhmris peenestatud Sichuani pipart
75 g ehk u 1,2 dl hakitud maapähkleid (arahhis)
40 g mett
35 g ehk u 2 sl soola
3 g ehk 0,5 tl kalakastet
30 g ehk 2 sl sojakastet
Koori šalottsibulad ja lõika köögimandoliiniga või terava noaga õhukesteks viiludeks. Koori küüslauguküüned ja lõika köögimandoliini või terava noaga õhukesteks viiludeks.
Kuumuta õli 150°C.
Prae esmalt viilutatud küüslauku umbes 90 sekundit ehk 1,5 minutit keskmisel kuumusel, kuni see on kergelt kuldne. Sega terve aeg, et viilud kokku ei kleepuks. Tõsta kuldsed küüslauguviilud kurnlusikaga välja ja pane köögipaberile tahenema.
Kontrolli, et õli kuumus on 150°C.
Siis prae sibulaviile umbes 5-6 minutit, neid alguses kenasti segades, et sibulaviilud kokku ei kleepuks. Kui sibulad on kergelt kuldsed, siis tõsta kurnlusikaga välja ja pane köögipaberile tahenema.
Kuumuta nüüd õli 165°C. Lisa õlisse tähtaniisid, kaneelikoored ja viilutatud ingver. Kuumuta 5-10 minutit või kuni ingver on kuldpruun.
Siis kalla kuum õli kuumakindlasse kaussi 30 g gochugaru tšillihelveste peale. Lase 5 minutit tõmmata, siis kurna läbi sõela tagasi pannile. Suru võimalikult palju maitset välja.
Kuumuta õli jälle 165°C.
Siis kalla kaussi, kus on ülejäänud gochugaru, tšillihelbed, Sichuani pipar ja seesamiseemned. Lase 10 minutit tõmmata.
Siis sega hulka hakitud maapähklid, sool, mesi, praetud sibulad ja praetud küüslauk - sibulad ja küüslauk suru käte vahel esmalt kergelt katki.
Lase jahtuda, pane purki. Säilib vähemalt 4-5 nädalat külmkapis.
Retsept mugandatud siit.
Krõbe tšilliõli
Praetud sibula ja küüslauguga tšilliõli, mis sobib erinevate roogade viimistlemiseks.