Smalec

Pekimääre Poolast.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg seapekki

225 g peekonit

3 keskmise suurusega sibulat

4 küüslauguküünt

1 tl soola

0,25 tl purustatud musta pipart

1 tl kuivatatud majoraani e. vorstirohtu

2 hapukat õuna (Antonovka, Granny Smith vms)

Valmistamine

Aja seapekk ja peekon läbi hakklihamasina jämeda lõikuri või haki noaga peeneks. Koori sibul, haki peeneks. Koori küüslauk ja peenesta. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õun väikesteks kuubikuteks või riivi jämedalt. 

Kuumuta suurel praepannil hakitud seapekki 10 minutit keskmisel kuumusel, kuni rasva eralduma hakkab.

Siis lisa hakitud peekon, sibul, küüslauk ja sool-pipar. Kuumuta aeg-ajalt segades umbes 50 minutit või kuni peekonitükikesed kõik kenasti rasvas ujuvad. Vajadusel alanda kuumust. 

Lisa majonaan ja riivitud õun, sega läbi ja tõsta pann tulelt. Lase toatemperatuurini jahtuda, sega aeg-ajalt. 

Pane väikestesse purkidesse/kaussidesse ja säilita külmkapis. 

Serveeri rukkileiva ja tillikurkidega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR