4 suurt jahust punase koorega kartulit (nt Rosamunda, Bellarosa)
Carbonara-lisand:170 g suitsutatud peekonit
2 muna kollast
soola ja musta pipart
1 dl riivitud parmesani juustu
Lisaks:1 dl riivitud parmesani juustu
Pese kartulid harjaga hoolega puhtaks, siis tõsta ahjuvormi. Tee kahvliga täkked sisse, et küpsedes aur välja pääseks.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega. Küpsemisaeg sõltub kartulite suurusest ja sordist, nii et kontrolli küpsust terava noaga.
Lõika peekon väikesteks kuubikuteks. Haki küüslauk.
Prae peekonikuubikud pannil kuldpruuniks ja krõbedaks. Lisa hakitud küüslauk ja prae läbi.
Eralda munakollased munavalgetest. (Munavalgeid siin roas vaja ei lähe).
Sega koor, munakollased, maitseained ja parmesan kausis. Kalla segu pannile peekoni hulka ja prae segades minut aega. Siis tõsta pann tulelt.
Kui kartulid on valmis, siis võta need ahjust välja. Tee terava noaga peale sisselõige ja suru kartulit külgedelt keskele kokku, et kartul "avaneks". Tõsta peekonisegu kartulile.
Puista peale riivitud parmesani ja serveeri kohe.
Retsept mugandatud siit.
Carbonara kartulid
Itaalia carbonara-pastakastmest inspireeritud lisandiga ahjukartulid.