Carbonara kartulid

Itaalia carbonara-pastakastmest inspireeritud lisandiga ahjukartulid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund 15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt jahust punase koorega kartulit (nt Rosamunda, Bellarosa)

Carbonara-lisand:

170 g suitsutatud peekonit

2 küüslauguküünt

2 muna kollast

2 dl kohvi- või toidukoort

soola ja musta pipart

1 dl riivitud parmesani juustu

Lisaks:

1 dl riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Pese kartulid harjaga hoolega puhtaks, siis tõsta ahjuvormi. Tee kahvliga täkked sisse, et küpsedes aur välja pääseks. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega. Küpsemisaeg sõltub kartulite suurusest ja sordist, nii et kontrolli küpsust terava noaga.

Lõika peekon väikesteks kuubikuteks. Haki küüslauk.

Prae peekonikuubikud pannil kuldpruuniks ja krõbedaks. Lisa hakitud küüslauk ja prae läbi.

Eralda munakollased munavalgetest. (Munavalgeid siin roas vaja ei lähe). 

Sega koor, munakollased, maitseained ja parmesan kausis. Kalla segu pannile peekoni hulka ja prae segades minut aega. Siis tõsta pann tulelt. 

Kui kartulid on valmis, siis võta need ahjust välja. Tee terava noaga peale sisselõige ja suru kartulit külgedelt keskele kokku, et kartul "avaneks". Tõsta peekonisegu kartulile.  

Puista peale riivitud parmesani ja serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR