Pardikoivad mandariiniga

Mandariinid ja jõulud käivad kokku ja mandariinid sobivad imehästi ka pardiliha maitsestama. Siin on ühest Briti jõuluretseptist inspireeritud ahjus küpsetatud pardikoivad. Mina kasutasin pardiliha maitsestamiseks fenkoli- ehk apteegitilliseemneid ja koriandriseemneid, aga võid ka soola-pipraga piirduda - roog saab ikka maitsev, sest part ise on juba maitseküllane.
Alusta ettevalmistustöödega eelmisel päeval - siis jõuavad pardikoivad maitsestuda.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 pardikoiba

1 sl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

1 sl koriandriseemneid

1 sl meresoolahelbeid

6 väiksemat Peipsi sibulat

6 väiksemat või 3 suuremat klementiini või mandariini

2 loorberilehte

350 ml kanapuljongit

Valmistamine

Tambi koriandri- ja fenkoliseemned uhmris soolaga katki. Tee pardikoibadele terava noaga peale mõned sisselõiked, siis hõõru ümberringi maitsesoolaga kokku. Pane kaussi või karpi, kata kinni ja pane järgmise päevani külmkappi maitsestuma. 

Serveerimise päeval tõsta pardikoivad suuremasse ahjuvormi üksteise kõrvale, jättes koibade vahele veidi ruumi.

Kuumuta ahi 220°C (pöördõhuga 200°C). Pane pardikoivad ahju ja küpseta umbes 30 minutit. 

Samal ajal koori sibulad ja lõika pooleks või sektoriteks. Pista need pardikoibade vahele ja küpseta veel 30 minutit. 

(Kui selle küpsetamise käigus on pannile väga palju pardirasva kogunenud, võid selle nüüd lusikaga ära koorida ja kasutada näiteks ahjukartulite küpsetamisel). 

Seejärel pane pardikoibade vahele horisontaalselt poolitatud mandariinid, pista kaasa ka loorberilehed ja kalla peale kanapuljong. Kata ahjuvorm fooliumiga. 

Alanda ahju temperatuur 200°C (pöördõhuga 180°C) peale. Pane pardikoivad uuesti ahju ja küpseta veel umbes tund aega. 

Eemalda foolium ja jätka küpsetamist 15-20 minutit või kuni pardikoivad on kenasti läbi küpsenud ja mandariinid pealt kuldsed. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR