200 g värskeid noori tindikuid
2 dl nisujahu
3-4 muna
hakitud siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
praadimiseks õli (nt viinamarja- või rapsiõli)
sektoriteks lõigatud sidrunit soovi korral
Maitsesta jahu kergelt soola-pipraga, pane madalasse kaussi.
Klopi teises kausis munad lusikatäie vee või piimaga lahti, maitsesta soola-pipraga ja sega hulka hakitud petersell.
Pane riivitud parmesan kolmandasse kaussi.
Kasta noored soomustindikjud esmalt jahusse, siis munasegusse ja siis veereta riivitud parmesanis.
Prae seened, vajadusel jaokaupa. Selleks kuumuta õli suurel mittenakkuval pannil. Lisa seened ja prae 3-4 minutit ühelt poolt, siis pööra ringi ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks. (Võid seened veidi lapikuks vajutada praadimiseks ajal).
Seened peaksid olema krõbedad ja kenasti kuldpruunid.
Tõsta köögipaberile või metallrestile tahenema. Serveeri kohe, soovi korral koos sidrunisektoriga.
Retsept mugandatud siit.
Parmesanis paneeritud tindikud
Riivsaia asemel on siin noored soomustindikud kastetud hoopis riivitud parmesani sisse. Maitsev krõbe amps!