Parmesanis paneeritud tindikud

Riivsaia asemel on siin noored soomustindikud kastetud hoopis riivitud parmesani sisse. Maitsev krõbe amps!

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g värskeid noori tindikuid

2 dl nisujahu

3-4 muna

hakitud siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

praadimiseks õli (nt viinamarja- või rapsiõli)

sektoriteks lõigatud sidrunit soovi korral

Valmistamine

Maitsesta jahu kergelt soola-pipraga, pane madalasse kaussi. 

Klopi teises kausis munad lusikatäie vee või piimaga lahti, maitsesta soola-pipraga ja sega hulka hakitud petersell.

Pane riivitud parmesan kolmandasse kaussi. 

Kasta noored soomustindikjud esmalt jahusse, siis munasegusse ja siis veereta riivitud parmesanis. 

Prae seened, vajadusel jaokaupa. Selleks kuumuta õli suurel mittenakkuval pannil. Lisa seened ja prae 3-4 minutit ühelt poolt, siis pööra ringi ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks. (Võid seened veidi lapikuks vajutada praadimiseks ajal). 

Seened peaksid olema krõbedad ja kenasti kuldpruunid. 

Tõsta köögipaberile või metallrestile tahenema. Serveeri kohe, soovi korral koos sidrunisektoriga. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR