Taina jaoks sega nisujahu, sool, õli ja vesi ühtlaseks. Suru muretainas kettaks, lase pool tundi külmkapis jahedas puhata. Siis rulli lahti ja vooderda sellega u 24 cm läbimõõduga pirukavorm. Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni pirukapõhi on kergelt kuldne.
Puhasta seened, lõika tükkideks. Prae oliiviõlis pannil kergelt läbi. Maitsesta kergelt soolaga, siis jaota seened eelküpsetatud pirukatainale.
Haki küüslauk ja porru peeneks, puista seentele.
Klopi munad ja kodujuust omavahel, maitsesta soola-pipraga. Kalla vormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni põhi on läbi küpsenud ja täidis kenasti hüübinud ja pealt kuldne.
Nipid ja soovitused:
Võid kasutada ka valmis pirukatainast.
Seeni võta vastavalt sellele, palju neid saad ja/või kui "seenest" pirukat soovid.
Kui kasutad pöördõhuga küpsetusrežiimi, siis võta u 15C madalam temperatuur.
Tindikupirukas
Pane noored soomustindikud piruka sisse.