Tindikupirukas

Pane noored soomustindikud piruka sisse.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

50 ml vett

50 ml õli

150 g nisujahu

0,5 tl soola

Täidis:

4 muna

250 g kodujuustu või maitsestamata skyri

1 porru

1-2 küüslauguküünt

5-15 noort valget soomustindikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Taina jaoks sega nisujahu, sool, õli ja vesi ühtlaseks. Suru muretainas kettaks, lase pool tundi külmkapis jahedas puhata. Siis rulli lahti ja vooderda sellega u 24 cm läbimõõduga pirukavorm. Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni pirukapõhi on kergelt kuldne. 

Puhasta seened, lõika tükkideks. Prae oliiviõlis pannil kergelt läbi. Maitsesta kergelt soolaga, siis jaota seened eelküpsetatud pirukatainale. 

Haki küüslauk ja porru peeneks, puista seentele. 

Klopi munad ja kodujuust omavahel, maitsesta soola-pipraga. Kalla vormi. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni põhi on läbi küpsenud ja täidis kenasti hüübinud ja pealt kuldne. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid kasutada ka valmis pirukatainast. 
  • Seeni võta vastavalt sellele, palju neid saad ja/või kui "seenest" pirukat soovid. 
  • Kui kasutad pöördõhuga küpsetusrežiimi, siis võta u 15C madalam temperatuur. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR