250 g nisujahu
70 g võid väikeste tükkidena
55 g searasva väikeste tükkidena
2 munakollast ja 2 sl vett
Kate:300 g suitsutatud peekonit kuubikutena
2 muna
1 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Valmista kõigepealt tainas. Pane jahu kaussi, lisa või- ja searasvakuubikud ning 'näpista', kuni saad puruse taina. Lisa veega lahtiklopitud munakollased ning sega noa abil ühtlaseks tainaks.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual ühtlaseks, keera toidukilesse ning pane pooleks tunniks külma.
Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega võitatud 30cm pirukavorm (soovitavalt lahtikäiva põhjaga).
Kuumuta pannil veidi oliiviõli, prae suitsupeekonikuubikuid 5 minutit.
Klopi kausis munad rõõsa koorega ühtlaseks, maitseta soola ja pipraga. Sega juurde praetud peekonikuubikud.
Kalla täidis tainale. Küpseta 180kraadises ahjus 35 minutit. Siis alanda kuumust ja küpseta 160kraadises ahjus veel 15 minutit.
Retsept on Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Kitchen: A Cookbook" (London, Doubleday, 2002)
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine e. Lotringi pirukas on kuulus prantsuse pirukas. Pirukas on kõige parem soojalt (ent mitte kuumalt) - siis on täidise kreemisus ja tekstuuride kontrast kõige paremini tunda. NB! See on juustuvaba variant!