Quiche Lorraine

Quiche Lorraine e. Lotringi pirukas on kuulus prantsuse pirukas. Pirukas on kõige parem soojalt (ent mitte kuumalt) - siis on täidise kreemisus ja tekstuuride kontrast kõige paremini tunda. NB! See on juustuvaba variant!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

250 g nisujahu

70 g võid väikeste tükkidena

55 g searasva väikeste tükkidena

2 munakollast ja 2 sl vett

Kate:

oliiviõli

300 g suitsutatud peekonit kuubikutena

2 muna

1 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista kõigepealt tainas. Pane jahu kaussi, lisa või- ja searasvakuubikud ning 'näpista', kuni saad puruse taina. Lisa veega lahtiklopitud munakollased ning sega noa abil ühtlaseks tainaks.

Sõtku tainas kergelt jahusel laual ühtlaseks, keera toidukilesse ning pane pooleks tunniks külma.

Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega võitatud 30cm pirukavorm (soovitavalt lahtikäiva põhjaga).

Kuumuta pannil veidi oliiviõli, prae suitsupeekonikuubikuid 5 minutit.

Klopi kausis munad rõõsa koorega ühtlaseks, maitseta soola ja pipraga. Sega juurde praetud peekonikuubikud.

Kalla täidis tainale. Küpseta 180kraadises ahjus 35 minutit. Siis alanda kuumust ja küpseta 160kraadises ahjus veel 15 minutit.

Loe veel:

Retsept on Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Kitchen: A Cookbook" (London, Doubleday, 2002)

LISA KOMMENTAAR