Kukeseene-galette

Soolane galette-tüüpi pirukas, mille täidises on toorsuitsupeekonit ja kukeseeni.

Kogus
kuuele kuni seitsmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

1 dl rukkijahu

0,5 dl rüpsiõli

0,5 tl soola

0,75 dl ehk 5 sl külma vett

Täidis:

5 dl puhastatud ja tükeldatud kukeseeni

170 g kuubikuteks lõigatud suitsutatud peekonit

soola ja valget pipart

10 basiilikulehte

25 g ehk umbes 0,5 dl juustu (rasva 25-35%)

Valmistamine

Sega taina ained kausis omavahel ühtlaseks. Keera tainas toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.

Puhasta kukeseened, pane kuumale kuivale pannile. Kui seentest eralduv vedelik on aurustunud, siis lisa pannile hakitud peekon. Kuumuta segades, kuni peekon pruunistub. Tõsta pann tulelt. 

Maitsesta peekoni-seenesegu soola ja pipraga. Sega hulka hakitud basiilik. 

Rulli tainas kergelt jahusel laual ümmarguseks (Ø 25 cm) kettaks. Tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Tõsta keskele kukeseenesegu, nii et 2-3 cm jääb servadest puhtaks. Puista peale riivjuust, siis voldi tainaservad täidise peale. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR