250 g värskeid keedetud või soolvees (jõe)vähisabasid
50 g riivitud Västerbottensost® juustu
1 dl majoneesi
0,5 sl terveid vürtsköömneid
0,5 sidrunit
3-4 tillioksa
15 ml ehk 1 sl akvaviiti soovi korral
Kui kasutad soolvees vähisabasid, siis nõruta need hoolega. Haki vähisabad väiksemateks tükkideks, aga mitte liiga peeneks.
Rösti vürtsköömned hästi kergelt kuival pannil, siis tambi uhmris peeneks.
Sega kausis vähisabad, riivitud Västerbottensost juust, majonees, vürtsköömned, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl ja hakitud till.
Serveeri näiteks röstsaiaga, näkileiva, rukkileiva või juuretiseleivaga.
Öjebyröra
Populaarne eelroog Rootsi augustikuistel vähisöömingutel.