Öjebyröra

Populaarne eelroog Rootsi augustikuistel vähisöömingutel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g värskeid keedetud või soolvees (jõe)vähisabasid

50 g riivitud Västerbottensost® juustu

1 dl majoneesi

0,5 sl terveid vürtsköömneid

0,5 sidrunit

3-4 tillioksa

15 ml ehk 1 sl akvaviiti soovi korral

Valmistamine

Kui kasutad soolvees vähisabasid, siis nõruta need hoolega. Haki vähisabad väiksemateks tükkideks, aga mitte liiga peeneks.

Rösti vürtsköömned hästi kergelt kuival pannil, siis tambi uhmris peeneks. 

Sega kausis vähisabad, riivitud Västerbottensost juust, majonees, vürtsköömned, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl ja hakitud till. 

Serveeri näiteks röstsaiaga, näkileiva, rukkileiva või juuretiseleivaga.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral kaunista rääbisemarja/hakitud murulaugu/riivitud juustuga. 

Retsept mugandatud siit ja siit.

LISA KOMMENTAAR