125 g head kreemjat maapähklivõid
100 g sulatatud või väga pehmet võid
100 g heledat muscovado suhkrut
50 g suhkrut
1 suur muna
1 tl vanilliekstrakti või 2 tl vanillisuhkrut
0,5 tl (triiki!) söögisoodat
0,25 tl peenikest soola
130 g nisujahu
150 g šokolaadipiisakesi või -litreid
Peale:meresoolahelbeid soovi korral
Küpsisetainas tuleks vähemalt 4 tundi või siis eelmisel õhtul valmis teha. Hoia külmkapis!
Mikserda suures kausis maapähklivõi, või ja suhkrud ühtlaseks. Vispelda juurde muna ja vanilliekstrakt.
Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga, siis sega taina hulka. Sega nii palju, kui vajalik, aga nii vähe, kui võimalik!
Viimasena sega hulka šokolaaditükikesed.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Kui sul on küpsisemõõdulusikas, siis kasuta seda või võta kuhjaga supilusika kaupa täidist ja vormi pallideks, tõsta küpsetuspaberile ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi.
Küpsetamiseks tõsta küpsised üksteisest 6-7 cm kaugusele (ahjuplaadile mahub korraga siis umbes 5-6 küpsist) ja küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit või kuni küpsised on servadest kergelt kuldsed ja pealt jumekad. Ära üle küpseta!
Võta ahjust välja, soovi korral puista kohe peale mõned soolahelbed. Jahtudes küpsised tahenevad.
Küpseta samal moel ka ülejäänud küpsised.
Retsept mugandatud siit.
Küpsetasin Viimsi kohvikutepäevale Happy Jazz feat. Nami-Nami kodukohvikusse. Kasutasin tumeda šokolaadi litreid ja valge šokolaadi pisaraid. Kõige olulisem on mitte üle küpsetada!
Suured maapähklivõiküpsised
Suured ameerikalikud küpsised šokolaaditükikeste ja maapähklivõiga. Küpsisetainapallid peaks vähemalt 4 tundi külmkapis puhkama enne küpsetamist!