800 g ahvenafileesid
2 tl köömneid
1 dl nisujahu
1 tl soola
0,25 tl jahvatatud valget pipart
2 tl kuivatatud tilli
Praadimiseks:2 sl võid
1 sl õli
Kapsahautis:500 g hiina kapsast
1 sibul
150 g apteegitilli ehk fenkolit või juursellerit
2 sl õli
1 sl köömneid
0,5 tl soola
0,25 tl jahvatatud musta pipart
Purusta köömned uhmris, siis sega koos jahu, tilli, soola ja pipraga. Pane taldrikule.
Veereta ahvenafileesid jahusegus, siis tõsta need lõikelauale ootama.
Koori sibul, lõika viiludeks. Lõika Hiina kapsas ja fenkol viiludeks (fenkoli tillilaadsed võrsed jäta kaunistamiseks).
Kuumuta pannil õli. Lisa sibul ja köömned ja prae tasasel tulel, kuni sibulaviilud on klaasjad. Lisa fenkoliviilud ja prae veel mõned minutid. Lisa hiina kapsa ribad, maitsesta soola-pipraga. Prae mõned minutid, siis jäta tasasele tulele ootele.
Kuumuta teisel pannil 2 sl võid ja 1 sl õli. Prae paneeritud ahvenafileed mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri. Kõrvale võib pakkuda veel näiteks spinati-kartuliputru.
Retsept siit.
Köömnetega ahvenafileed
Köömnetega praetud ahvenafileesid serveeritakse hautatud hiina kapsaga.