Oliivi-dippimisõli

Oliivide ja päikesekuivatatud tomatitega maitseõli leiva dippimiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 dl oliiviõli

2 sl granaatõunasiirup või balsamico't

1 tl kuivatatud punet

1 tl kuivatatud basiilikut

1 peenelt riivitud küüslauguküüs

4 peenelt hakitud päikesekuivatatud tomatit

0,5 dl hakitud musti oliive

1 sl värskeid pune- või tüümianilehti

0,25 tl tšillihelbeid

soolahelbeid ja musta pipart

Serveerimiseks:

focaccia't, head (hapu)saia

Valmistamine

Kalla oliiviõli madalasse kaussi, siis nirista peale granaatõunasiirup või balsamico. Puista peale ülejäänud ained. 

Nipid ja soovitused:

  • Dipiõli võib kasutada ka salatikastme või marinaadina.
  • Kui sind häirib toore küüslaugu maitse, siis riivi küüslauk, pigista peale sidrunimahla ja lase u 15 minutit tõmmata. See võtab natuke teravust vähemaks. 

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.06.2025 20:51

Serveerisime ciabatta-saiaga, väga mõnus! Ilmselgelt saab vastavalt oma maitsele ja olemasolevale kraamile kergesti mugandada.