4 viilu röstsaia
4 viilu keedusinki (u 160 g)
4 viilu konservitud ananassi
4 viilu juustu (nt Gouda, Gruyere või Emmental)
4 kokteilkirssi
Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C).
Määri saiaviiludele võid või majoneesi. Siis aseta peale singiviil, siis ananassirõngas, siis juustuviil. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 8 minutit või kuni juust on sulanud.
Kaunista kuumad võileivad kokteilikirsiga.
Me pole väga suured singi-ananassi koosluse fännid, aga no see Saksamaa retrovõiku on nüüd kenasti ära proovitud :)
Toast Hawaii
"Toast Hawaii" on armastatud võileib Saksamaal. Kergelt röstitud saial on sink ja juust, konservananassiviil ja kokteilkirss keskel. Retsepti populariseeris 1950ndatel Saksa telekokk Clemens Wilmenrod. Inspiratsiooniks on ilmselt 1939. aastal ilmunud raamatus "Spam cookbook" olnud retsept "Grilled Spamwich", mis USA liitlasvägedega Saksamaale jõudis. Kuna Spam-konservsinki Saksamaal ei müüdud, siis Wilmenrod asendas selle keedusingiga.
Kuni 1970ndateni oli see Lääne-Saksamaal tüüpiline pereeine; seda pakuti ka pubides, keeglisaalides ja peosaalides veel 1980ndatel.
Rooga tuntakse ka Austrias, kus see 1950ndatel markeeris Ameerika mõjude pealetungi. Šveitsis on seda serveeritud Zurich-Kloten lennujaama restoranis 1960. aastast ja 2013. aastal oli enimguugeldatud retseptide TOP10s (Wikipedia andmeil).