Virsiku-posset

Posset on õrn kooretarretis, mis kalgendub happe toel. Siin Mary Berry versioon, kuhu on lisatud ka brändiga timmitud virsikuid.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 sl konjakit või brändit

2 sl heledat muscovado suhkrut

300 ml 35% või 48% rõõska koort

75 g peenikest suhkrut

1 suur vahatamata sidrun

Kaunistuseks:

kurgirohuõisi või mündilehti või melissilehti

Valmistamine

Pane virsikud keevasse vette 30 minutiks või kuni "nahk" kobrutama hakkab. Siis võta potist välja, kasta jääkülma vette. Siis kuivata ja koori. 

Lõika virsikud 0,5 cm kuubikuteks. Pane kaussi, lisa brändi ja pruun suhkur. Sega, siis jaota 8 magustoidupokaali või -kausi sisse.

Samal ajal kuumuta rõõsk koor paksupõhjalises potis. Lisa suhkur, riivitud sidrunikoor ja pressitud sidrunimahl. Kuumuta keskmisel tulel, kuni suhkur on lahustunud. Siis kuumuta veel segades 2 minutit. 

Seejärel tõsta pott tulelt, soovi korral kalla tilaga kannu sisse. Lase käetemperatuurini jahtuda. 

Kalla kooresegu magustoiduklaasidesse. Tõsta vähemalt 4 tunniks, ideaalis järgmise päevani külmkappi.

Kaunista kurgirohuõite või mündi- või melissilehtedega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR