340 g porgandeid (u 3 tk)
60 ml ehk 4 sl täispiima
3 sl nisujahu
1 sl maisitärklist
0,25 tl suhkrut
soola ja musta pipart
2 suurt muna
2 sl hakitud rohelist sibulat või talisibulat
3-4 sl rapsiõli
Koori porgandid, lõika 5 cm pikkusteks juppideks.
Kuumuta väikeses potis 3 dl vett keemiseni. Lisa porgandid, siis kata pott kaanega. Kui vesi uuesti mulisema hakkab, siis keera temperatuur miiniumini. Hauta, kuni porgandid on pehmed ja potti on jäänud umbes 2 sl keeduvett (selleks kulub umbes 40 minutit).
Pane porgandid koos keeduleemega köögikombaini ja püreesta ühtlaseks püreeks.
Lisa köögikombaini piim, nisujahu, tärklis, sool, pipar, suhkur ja püreesta uuesti. Siis lisa munad, püreesta ühtlaseks. Siis lisa hakitud roheline sibul ja püreesta hästi korra veel.
Siis kalla tainas suurde mõõtekannu.
Kuumuta keskmise suurusega pannkoogipann keskmisel kuumusel.
Lisa 1 sl õli, kuumuta. Kui õli võbeleb, siis kalla pannile umbes 2 sl pannkoogitainast, millest saab umbes 7,5 cm läbimõõduga pannkoogi.
Küpseta keskmisel kuumusel, kuni pannkook on alt kuldpruun ja pealt tahenema hakkab (u 2 minutit), siis pööra õhukese metallspaatli abil ümber ja prae ka teiselt poolt 2 minutit.
Prae samal moel ka ülejäänud pannkoogid. (Teisi võid hoida 100-kraadises ahjus soojas või siis nt fooliumi all soojas).
Retsept siit.
Porgandikrepid
Porgandid annavad nendele õhukestele ülepannikookidele (crêpes) kergelt magusa maitse ja päikesekollase jume. Retsepti autoriks on Prantsuse kokk Jacques Pépin. Serveeri eelroana või lisandina liha või kala kõrvale.