Altwiener Erdäpfelsuppe

Altwiener Erdäpfelsuppe ehk traditsiooniline kartulisupp Viini stiilis. Kuivatatud puravikega maitsestatud supp sobib hästi pidulikuks eelroaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl kuivatatud porcini puravikke

200 g kartuleid

100 g supiköögivilju - nt

porgandit või juursellerit või kaalikat

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 sl võid

1 tl kuivatatud majoraani e. vorstirohtu

näpuotsaga jahvatatud köömneid

soola ja musta pipart

1 sl nisujahu

1 l köögiviljapuljongit

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1-2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Pane puravikud väikesesse kaussi, kalla peale sooja vett ja lase umbes 30 minutit tõmmata. Siis lõika seened väikesteks tükkideks. Seeneleotusvesi hoia alles!

Koori kartulid ja supiköögiviljad, sibul ja küüslauk. Haki kõik väikesteks tükkideks. 

Kuumuta pannil või, prae köögivilju tasasel tulel. Maitsesta soola, pipra, majoraani ja köömnetega. Puista peale jahu, sega läbi.

Kalla peale köögiviljapuljong, lisa hakitud puravikud ja kurnatud seeneleotusvesi. Lisa rõõsk koor ja lase supil tasasel tulel podiseda u 15 minutit. 

Serveerimisel puista peale hakitud petersell.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR