Selleristeigid sojakastmega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve juurseller (u 600 g)

2 sl oliiviõli

1 tl Dijoni sinepit

1 tl vahtrasiirupit

1 riivitud küüslauguküüs

1 tl sojakastet

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Koori juurseller, trimmi ülemine ja alumine ots. Lõika juurseller neljaks umbes 1 cm paksuseks viilakaks/steigiks. Tee väikese noaga viilu mõlemale poolele risti-rästi sisselõiked, nii et saad kerge ruudustliku. 

Sega väikeses kausis õli, sinep, vahtrasiirup, küüslauk, sojakaste, maitsesta soola-pipraga. 

Kata ahjupann küpsetuspaberiga. Tõsta selleriviilud vormi, siis määri selleriviilude peale marinaadisegu (umbes pool sellest).

Küpseta 25 minutit. Siis pööra selleriviilud ringi, määri peale ülejäänud marinaad ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni seller on kuldpruun ja läbi küpsenud. Hoia roal silma peal - juurseller võib kiiresti kõrbema ahjus minna!

Serveeri nt praetud brokoliiniga (fotol). 

Loe veel:

Retseptiidee siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 05.02.2025 20:30

Väga mõnus! Ma järgmisel korral teeks seda marinaadi ehk isegi topelt ja serveeriks seda kastmena.