Brokoliini on spargelkapsa ja Aasiast pärit kailaankapsa ristand. Siin kõige lihtsam viis selle varsköögivilja valmistamiseks.
brokoliinit
oliiviõli või rapsiõli
veidi vett
soola
Lõika brokoliinidelt varre alumisest otsast väike viil ära.
Kuumuta suurel praepannil lusikatäis õli. Lisa brokoliini, prae segades mõned minutit keskmisel kuumusel, kuni brokoliini on siit-sealt kuldne.
Kalla pannile sörts vett, kata kaanega ja kuumuta, kuni brokoliinivarred on pehmed.
Maitsesta soolaga, sega läbi ja serveeri.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
See on ilmselt kõige levinum viis, kuidas meie peres brokoliini lauale jõuab. Kõigile meeldib :)
Praetud brokoliini
Brokoliini on spargelkapsa ja Aasiast pärit kailaankapsa ristand. Siin kõige lihtsam viis selle varsköögivilja valmistamiseks.