1-2 sibulat
2-3 porgandit
4 kartulit
1 l vett või kalapuljongit
400 g forelli- või lõhefileed
2 dl 10% rõõska koort (võib ka 35%)
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:4 sl hakitud värsket tilli
Pese ja koori kartulid ja porgandid, koori sibul(ad). Lõika kõik väikesteks tükkideks.
Pane poti põhja veidi õli, lisa köögiviljad. Maitsesta vähese soolaga ning kuumuta läbi.
Siis lisa kuum vesi või kalapuljong, kuumuta keemiseni ja lase supil tasasel tulel podiseda, kuni köögiviljad on pehmed.
Samal ajal puhasta kala luudest ja nahast ning lõika väikesteks tükkideks. Kui köögiviljad on pehmed, lisa supile kalakuubikud ja rõõsk koor. Keeda tasasel tulel 5 minutit või kuni kala on küps. Sega juurde till, maitsesta ja serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirja Pere & Kodu 2015. a. mainumbris. Pildi tegi Veronika Roosimaa.
Päris hea supp, võib teinekordki teha
Meie paneme teinekord sellerivart juurde, siis on palju värvilisem ja rohkemate maitsetega supp. Vanem laps pealegi kartulit eriti ei taha - porgand aga on tema lemmik :)
Kiirelt valmiv ja vàga maitsev kalasupp. Ise lisasin köögiviljadele veel lisaks brokolit. Kiidan retsepti
Mina olen kartuli pärast keetmist vähese võiga püreerinud. Annab mõnusa kreemja konsistensi.
Soome lõhesupp
Vanamoodne, lihtne ja maitsev kalasupp Soome moodi valmib lihtsa vaevaga ja meeldib oma selgete maitsete poolest hästi ka lastele. Supp on gluteenivaba.