Jamaika banaanikeeks

Jamaikahõngulises banaanikeeksis annavad tooni kookoshelbed ja rumm.

Kogus
u 12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g toasooja pehmet võid

200 g heledat muscovado suhkrut või fariinsuhkrut

2 muna (L)

3 hästi küpset banaani (u 250 g)

75 g hapukoort või Kreeka jogurtit

3 sl tumedat rummi

1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

30 g kookoshelbeid

250 g nisujahu

1 tl söögisoodat

0,25 tl soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C. Määri keeksivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. 

Mikserda suures kausis pehme või ja pruun kreemjaks. Kui segu on hele ja kohev, siis mikserda ükshaaval juurde munad. 

Sega juurde katki vajutatud banaanid, jogurt/hapukoor, rumm ja vanilliekstrakt. Sega läbi, siis sega hulka kookoshelbed. 

Sega nisujahu, söögisooda ja sool omavahel, siis sega õrnalt ülejäänud taina nulka. 

Kalla tainas keeksivormi, soovi korral puista peale veel kookoshelbeid. 

Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 45-50 minutit, kuni kook on kerkinud ja pealt kuldpruun. Kontrolli koogi küpsust puutikug - see peaks kuivaks jääma. 

Võta keeks ahjust välja, lase veidi vormis jahtuda. Siis tõsta metallrestile lõplikult jahtuma. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral kata keeks glasuuriga (nt 60 g tuhksuhkrut + 1-2 sl rummi + riivitud laimikoort)

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.03.2025 09:27

Mõnusalt mahlane ja tummine, seda troopilist maitset täitsa on (tume suhkur, banaan, kookos, rumm).