100 g toasooja pehmet võid
200 g heledat muscovado suhkrut või fariinsuhkrut
2 muna (L)
3 hästi küpset banaani (u 250 g)
75 g hapukoort või Kreeka jogurtit
3 sl tumedat rummi
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
30 g kookoshelbeid
250 g nisujahu
1 tl söögisoodat
0,25 tl soola
Kuumuta ahi 180C. Määri keeksivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga.
Mikserda suures kausis pehme või ja pruun kreemjaks. Kui segu on hele ja kohev, siis mikserda ükshaaval juurde munad.
Sega juurde katki vajutatud banaanid, jogurt/hapukoor, rumm ja vanilliekstrakt. Sega läbi, siis sega hulka kookoshelbed.
Sega nisujahu, söögisooda ja sool omavahel, siis sega õrnalt ülejäänud taina nulka.
Kalla tainas keeksivormi, soovi korral puista peale veel kookoshelbeid.
Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 45-50 minutit, kuni kook on kerkinud ja pealt kuldpruun. Kontrolli koogi küpsust puutikug - see peaks kuivaks jääma.
Võta keeks ahjust välja, lase veidi vormis jahtuda. Siis tõsta metallrestile lõplikult jahtuma.
Retsept siit.
Mõnusalt mahlane ja tummine, seda troopilist maitset täitsa on (tume suhkur, banaan, kookos, rumm).
Jamaika banaanikeeks
Jamaikahõngulises banaanikeeksis annavad tooni kookoshelbed ja rumm.