Krevetid tamarindiga

Meeldivalt tamarindihapuka maitsega krevetiroog. Karrikastme võib varem valmis teha ja enne serveerimist lihtsalt koos krevettidega läbi kuumutada. Serveeri basmatiriisiga.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 hakitud sibul

2 viilutatud küüslauguküünt

15 g hakitud ingverit

1 tl mustköömneid

2 tl garam masala vürtsisegu

400 g purk konservitud purustatud tomateid

2 sl tamarindipasta

150 g kooritud ja keedetud hiidkrevette

250 g keedetud basmatiriisi

väike punt värsket koriandrit (u 12 g)

Valmistamine

Kuumuta õli praepannil keskmisel kuumusel. Lisa sibul, küüslauk, ingver ja näpuotsaga soola. Prae segades 6-8 minutit või kuni sibul on pehme. 

Sega hulka mustköömned ja garam masala segu, prae minut aega.

Lisa purustatud toamtid ja lase 4-5 minutit podiseda. 

Sega hulka tamarindipasta, siis lisa keedetud krevetid. Kuumuta 2 minutit. Puista peale hakitud koriander. 

Samal ajal keeda basmatiriis vastavalt pakendi juhistele. Serveeri koos krevetikarriga.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR